Νέα εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Νέα εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Νέα 48ωρη απεργία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ασφαλιστικά Ταμεία. Ποιοι απεργούν τις προσεχείς ημέρες

Με γεμάτο το απεργιακό δελτίο ξεκινά η εβδομάδα, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν της κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας.

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ για τη Δευτέρα το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία κατέρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, για αύριο Τρίτη 24 και Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.

Η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σήμερα το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network