Νέα μέτρα – Κορονοϊός: Χωρίς lοckdown, χωρίς ωράριο και χωρίς κόκκινες περιοχές

Νέα μέτρα – Κορονοϊός: Χωρίς lοckdown, χωρίς ωράριο και χωρίς κόκκινες περιοχές
SOOC

Πλεύρης και Σκέρτσος θα συζητήσουν με την επιτροπή μέτρα, που θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους. Δεν αλλάζει τίποτα για τους εμβολιασμένους, η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία όμως δεν θα συνιστούν lockdown και δεν θα αγγίζουν τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το πρωί στο Μαξίμου.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος θα μεταφέρουν τις προτάσεις της κυβέρνησης στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη μία το μεσημέρι και στις έξι το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις για μέτρα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ανεμβολίαστους.

Ως εκ τούτου τα μέτρα αυτά δεν έχουν ακόμη κλειδώσει οριστικά, στο τραπέζι όμως έχει πέσει το ενδεχόμενο δύο υποχρεωτικών rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους την εβδομάδα, καθώς και περαιτέρω περιορισμοί της πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε χώρους όπως κινηματογράφοι και θέατρα, αλλά και επανεξέταση του καθεστώτος των μεικτών εξωτερικών χώρων της εστίασης και διασκέδασης.

Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ειλικρινώς ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, αλλά τονίζουν ότι οι ανακοινώσεις δεν θα αλλάξουν καθόλου τη ζωή των εμβολιασμένων, ούτε θα επηρεάσουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει lockdown, ξεκαθάριζαν, επομένως δεν υπάρχουν κόκκινες, πράσινες κλπ περιοχές με οριζόντια μέτρα και δε συζητούνται περιορισμοί στο ωράριο των καταστημάτων ή την κυκλοφορία των πολιτών.

Στις περιοχές υπό πίεση από την πανδημία, όπως η Βόρεια Ελλάδα, θα προχωρήσει η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως αποφασίστηκε χθες και στις δύο διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου.

Σημειωτέον ότι η καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας για τον κορονοϊό στο Μαξίμου υπό τον κ. Μητσοτάκη δεν πραγματοποιήθηκε χθες λόγω απουσίας του πρωθυποργού στη Γλασκώβη και έτσι έγινε σήμερα.

Παράλληλα με την ενίσχυση του ΕΣΥ και τα μέτρα για ανεμβολίαστους, ο τρίτος άξονας του σχεδιασμού της κυβέρνησης αφορά την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας για την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα