Νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων σε εστίαση και διασκέδαση και βαρύς πέλεκυς για παραβάτες

Κατάστημα εστίασης
Κατάστημα εστίασης EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Για την εφαρμογή των νέων μέτρων διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Σε μία στρατηγική για την πρόληψη νέου κύματος κορονοϊού σε τρία επίπεδα περνά η κυβέρνηση:

Ενδεικτικό της ανησυχίας στο κυβερνητικό επιτελείο είναι το γεγονός ότι χθες πραγματοποιήθηκαν στο Μαξίμου δύο συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: Η πρώτη για το σχεδιασμό ελέγχων για την εφαρμογή των νέων μέτρων στην εστίαση και διασκέδαση. Και η δεύτερη με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για να συμβάλλουν τόσο στους ελέγχους όσο και στην καμπάνια εμβολιασμού.

Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών της εστίασης και της διασκέδασης μέχρι στιγμής φέρεται να προσανατολίζεται στην επιλογή του μεικτού καταστήματος, δημιουργεί την ανησυχία μήπως ορισμένοι επιτήδειοι εκτιμούν ότι τα μέτρα πχ όσον αφορά στην πληρότητα θα εφαρμοστούν... διασταλτικά και χαλαρά.

Εξ ου και η κυβέρνηση θέλει να προκαταλάβει τυχόν “πονηρές” σκέψεις για αυτό και βάζει ξανά την ΕΛΑΣ στο παιχνίδι του ελέγχου της τήρησης των μέτρων στη νυχτερινή ιδίως διασκέδαση, μετά από ένα μεγάλο διάστημα “παγώματος” λόγω του επεισοδίου στη Νέα Σμύρνη.

Οι λεπτομέρειες για το σαφάρι ελέγχων θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται επίσης:

  • Έμφαση ιδίως στους μεγάλους χώρους διασκέδασης, όπου συγκεντρώνεται κυρίως η νεολαία
  • Αύξηση των προστίμων για παραβάσεις
  • Αναστολή λειτουργίας με την πρώτη παράβαση
  • Λίστα επιχειρήσεων που τηρούν τα μέτρα ως ένα κίνητρο για τους καταστηματάρχες

Ιδίως όμως στην επαρχία, η τήρηση υγειονομικών μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση έχει αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολη, συχνά με την ανοχή των τοπικών αρχών. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε χθες τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Μαξίμου ζητώντας τη συνδρομή τους και στο θέμα του ελέγχου. Επισήμανε εξάλλου ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει φτάσει ήδη στην Ελλάδα, ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών ανά την επικράτεια, με την απειλή τοπικών lockdown μέσα στο καλοκαίρι να αιωρείται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα μέτρα, Κορονοϊός, Covid-19, Self test, Εμβόλιο κορονοϊού, Εστίαση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μετάλλαξη Δέλτα, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network