Νέο θρίλερ με μετανάστες στην ίδια νησίδα του Έβρου

Νέο θρίλερ με μετανάστες στην ίδια νησίδα του Έβρου
Μετανάστες στον Έβρο, φωτογραφία αρχείου ap

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκαν οι τουρκικές Αρχές για ύπαρξη μεταναστών σε νησίδα του Έβρου, καθώς πρόκειται για τουρκικό έδαφος. Η πρώτη ενημέρωση, έγινε στις ελληνικές Αρχές από την ΜΚΟ «Watch the Med».

Νέο θρίλερ εξελίσσεται σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια νησίδα του ποταμού Έβρου που είχε δημιουργηθεί ζήτημα κατά τον Αύγουστο και οδήγησε ακόμη και σε ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η είδηση για την ύπαρξη μεταναστών στην ίδια νησίδα του ποταμού Έβρου με την προηγούμενη φορά, έγινε γνωστή αρχικά από την ΜΚΟ «Watch the Med» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε από τις ελληνικές Αρχές ενώ ενημερώθηκαν αρμοδίως και οι η τουρκική πλευρά, αφού όπως έχει προαναφερθεί πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα αναφέρει:

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ «Watch the Med» για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θέμα άπτεται της τουρκικής πλευράς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα