Η προκλητική συμπεριφορά βουλευτή της Ελληνικής Λύσης σε αστυνομικούς

Η προκλητική συμπεριφορά βουλευτή της Ελληνικής Λύσης σε αστυνομικούς

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Δημήτρης Βαγενάς αδιαφόρησε για τις συστάσεις των αστυνομικών σε δρόμο που πήγαινε ανάποδα.

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας όπου φαίνεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Δημήτρης Βαγενάς, να αδιαφορεί για τις συστάσεις των αστυνομικών.

Το συμβάν έγινε έξω από βενζινάδικο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όταν ο βουλευτής θέλησε να μπει ανάποδα σε μονόδρομο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αστυνομικών, ο βουλευτής ανέβαινε ανάποδα με το αυτοκίνητό του μονόδρομο στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, όπου όμως εν αγνοία του είχαν στήσει μπλόκο και πραγματοποιούσαν ελέγχους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε φιλικό τόνο οι αστυνομικοί τού είπαν και του έδειξαν πως «τον παρακολουθούν, τον παρατηρούν, τον βλέπουν» και άρα ας γυρίσει το αυτοκίνητο και ας συνεχίσει τον δρόμο του νομίμως, όταν ο βουλευτής εν εξάλλω έβγαλε την ταυτότητά του από την τσέπη του φωνάζοντας στους αστυνομικούς: «Είμαι βουλευτής, δεν είναι δουλειά σας να μου πείτε τι θα κάνω».

Στη συνέχεια ο βουλευτής ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε να πηγαίνει αντικανονικά. Απ' τη μεριά τους οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη και άλλος έλεγχος.

Οι αστυνομικοί του έκαναν συστάσεις, μη γνωρίζοντας ποιος είναι, ενώ εκείνος τους απάντησε πως δεν μπορούν να του πουν τίποτα γιατί είναι βουλευτής.

Το σωματείο των ειδικών φρουρών που κατήγγειλε το περιστατικό κάνει λόγο για απρεπή συμπεριφορά από πλευράς του βουλευτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσουμε, για καταγγελία που περιήλθε σε γνώση μας από μέλη του Σωματείου μας, αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, για απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, ενδεχομένως και παραβατική εναντίον τους, από εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.

Εμείς, όπως κι Εσείς φυσικά, γνωρίζουμε τις βασικές Γενικές Αρχές του Κώδικά Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βάση των οποίων οι εκπρόσωποι του λαού οφείλουν:

-Να ασκούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό.

-Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, αλλά κυρίως,

-Nα εφαρμόζουν τους Νόμους που θεσπίζονται για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως!

Αν και πιστεύαμε ότι, εν έτη 2020, η νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» από Έλληνα Βουλευτή, αποτελούσε ιστορικό σημάδι ενός μακρινού παρελθόντος, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, είναι παρούσες και εκφράζονται από αιρετούς "άρχοντες" που υπηρετούν το ναό της Δημοκρατίας μας, ευτυχώς, όμως, ελάχιστης μειοψηφίας.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένη την από 18 Δεκεμβρίου 2020 υπηρεσιακή αναφορά των Συναδέλφων μας, η οποία και εμπεριέχει στοιχεία που παραπέμπουν στον εν λόγω Βουλευτή, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, καθώς και την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς σας, απαραίτητων και για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της τιμής των μελών μας, σκληρά εργαζομένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ώστε να εμφυσήσετε και στον μειοψηφούντα έστω συνάδελφό σας του οποίου προεδρεύετε, ένα αίσθημα μετριοφροσύνης και συνέπειας στους νόμους. Γιατί Εσείς, όπως και εμείς, είμαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ του Ελληνικού λαού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνική Λύση, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network