Ο Μουζάλας διαψεύδει τη δημιουργία νέου hot spot στη Μυτιλήνη

Ο Μουζάλας διαψεύδει τη δημιουργία νέου hot spot στη Μυτιλήνη

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Λέσβου, διαψεύδει τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στο νησί. "Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου", σημειώνει

Διαψεύδει τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με επιστολή που απέστειλε χτες στο δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Γαληνό, «τόσο προσωπικά όσο και το σύνολο της Κυβέρνησης όπως ήδη γνωρίζεις, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και των λοιπών νησιών όπου διαμένουν πρόσφυγες». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «ο στόχος αυτός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εις βάρος της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Η συμφωνία αποτελεί Ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, στηρίζεται σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και επ' ουδενί τίθεται υπό αμφισβήτηση».

Ο κ. Μουζάλας επαναλαμβάνει τα μέτρα για την εκτόνωση της κατάστασης στη Λέσβο, που συμφωνήθηκαν σε πρόσφατη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λέσβου. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων που το αίτημα ασύλου τους παραπέμφθηκε στην κανονική διαδικασία, λειτουργία ενδιάμεσου κέντρου κράτησης για ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά μέχρι τη μεταφορά τους σε προαναχωρησιακά κέντρα της ενδοχώρας, ενίσχυση της αστυνομίας και των υγειονομικών υπηρεσιών στο νησι, έγκριση αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας για τις ζημιές που έχουν υποστεί και ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό για ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων.

Συνολικά 65 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Συνολικά 65 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Δευτέρα το πρωί έως και σήμερα Τρίτη το πρωί. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο πέρασαν 38 άτομα, στη Χίο 27 και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.302, στη Χίο 3.726 και στη Σάμο 1.156. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.184.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο hot spot της Μόριας

SHARE: