Όλα έτοιμα για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’

Όλα έτοιμα για τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς στέλνουν αύριο μήνυμα άθλησης και υγείας - Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαραθωνίου και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν

Προ των πυλών βρίσκεται η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη.

Για άλλη μια χρονιά ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα πλημμυρίσει αύριο, Κυριακή 2 Απριλίου, τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, από πέντε ηπείρους και 54 χώρες.

Εκτός από μαζική συμμετοχή, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται και από την παρουσία αθλητών υψηλού επιπέδου. Κορυφαίοι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, αλλά και την επίτευξη του ορίου συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου.

Σύνθημά όλων των συμμετεχόντων το « Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε» και στόχος τους να διαδώσουν το μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Oι εκδηλώσεις του ιστορικού θεσμού ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη με το άνοιγμα του Κέντρου Εγγραφών στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ HELEXPO (το οποίο λειτουργεί σήμερα μέχρι τις 19.00) και με τα εγκαίνια της 2ης εκθεσιακής διοργάνωσης Sportexpo Marathon, στον ίδιο χώρο.

Το Σάββατο τη σκυτάλη πήραν η Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα Μαραθωνίου Δρόμου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο, Κυριακή με το αγωνιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και τον παράλληλο του αγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου, Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος συνδιοργανώνεται με το « Χαμόγελο του Παιδιού» και αμέσως μετά τον τερματισμό των μαθητών θα ακολουθήσει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» , των Δρόμων Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ. και του Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, αύριο, Κυριακή 2 Απριλίου, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχωρά στις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 04.00 τα ξημερώματα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από τις 07.30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος, κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων:

– Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος και από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη και στις ακόλουθες οδούς:

– Στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη

– Στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού – Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

– Στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

– Στην οδό Γιαννιτσών, από την συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Δάφνης, καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– Στην οδό Δάφνης, από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι την συμβολή της με τη Νέα Δυτική Είσοδο, καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– Στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά

– Στην οδό Παλαιού Σταθμού, από τη Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου ( κόμβος Δικαστηρίων), καθ’ όλο το πλάτος αυτής

– Στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

– Στη Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

 

Επιπρόσθετα, από τις 04.00 τα ξημερώματα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία κάθε οδικού οχήματος στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης από την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την Πλατεία Λευκού Πύργου, καθώς και στην οδό 30ής Οκτωβρίου (πρώην Βασ. Γεωργίου Β’) από την συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτών. Επίσης, από τις 04.00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από τις 06.15 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος:

– Στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης) από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας.

Από τις 04.00 της Κυριακής (02/04) δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από τις 06.15 και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο , δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος:

-Στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

-Στην οδό Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

– Στην οδό Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπλέον, από τις 04.00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από τις 10.00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος, προοδευτικά και ανάλογα με τον αναγκαίο για τη διέλευση των δρομέων χρόνο:

– Στη Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής

 

– Στην οδό Μαν. Ανδρόνικου, από την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

– Στην οδό Τσιμισκή, από το ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ μέχρι την συμβολή της με την οδό Κατούνη μέχρι τον κόμβο Δικαστηρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τη Διεύθυνση Τροχαίας και ζητεί προκαταβολικά την κατανόηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να κινηθούν με τα οχήματά τους ως συνήθως, κατά τις ώρες διέλευσης των δρομέων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της παρεχόμενης υποστήριξης προς τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στους τέσσερις Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, προκειμένου να απολαύσουν μία αξέχαστη αγωνιστική και όχι μόνο εμπειρία συμμετοχής.

 

Αναλυτικά, οι παροχές υποστήριξης προς τους δρομείς του Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έχουν ως εξής:

Μαραθώνιος Δρόμος

 

(ώρα εκκίνησης 08.00)

Η διαδρομή, πέραν της άριστης υποστήριξης των δρομέων, εξασφαλίζει υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις.

Αφετηρία στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Πέλλας και τερματισμός της κούρσας των 42,195 χιλιομέτρων στην παραλία της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης των μαραθωνοδρόμων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ..

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό, καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ. για τους δρομείς του Μαραθωνίου.

Ισοτονικά ποτά διατίθενται στο 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20ό χλμ., 25ο χλμ., 30ό χλμ., 35ο χλμ. και 40ό χλμ..

Ενεργειακό ρόφημα (energy gel) διατίθεται στο 20ό χλμ. και 30ό χλμ..

Μπανάνες διατίθενται στο 15ο χλμ., 25ο χλμ. και 35ο χλμ. και στον Τερματισμό.

Αναψυκτικό τύπου cola διατίθεται στο 30ό χλμ. και στο 35ο χλμ..

Στον Τερματισμό: διατίθενται νερά, ισοτονικά ποτά, χυμοί, μπάρες δημητριακών, και μπανάνες για τους δρομείς του Μαραθωνίου.

Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.

 

(ώρα εκκίνησης 08.45)

Αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και Τερματισμός στην παραλία της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η διαδρομή θεωρείται ιδανική για την επίτευξη υψηλής επίδοσης.

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό, ενώ οι σταθμοί στο 37,5ο χλμ. και στο 40ό χλμ. (Δικαστήρια) του Μαραθωνίου Δρόμου θα υποστηρίζουν με εμφιαλωμένο νερό τους δρομείς του Δρόμου των 10.000μ..

Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθενται νερά, χυμοί,μπάρες δημητριακών και μπανάνες στους δρομείς των 10.000μ..

Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

 

(ώρα εκκίνησης 12.30)

Αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και Τερματισμός στην παραλία της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαδρομή υψηλών προδιαγραφών η οποία προσφέρει αγωνιστικές επιδόσεις και ιδιαίτερες συγκινήσεις και ευχαρίστηση στους συμμετέχοντες δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθενται νερά, χυμοί, μπάρες δημητριακών και μπανάνες στους δρομείς των 5.000μ..

Σε όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα υπάρχουν Χημικές τουαλέτες στις Αφετηρίες, σε όλους τους Σταθμούς της διαδρομής και στον Τερματισμό, ενώ Ιατρική υποστήριξη στις Αφετηρίες, σε όλους τους Σταθμούς Υποστήριξης, καθώς και στον Τερματισμό. Επιπλέον θα υπάρχουν οκτώ Ιατρικοί Σταθμοί σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την πλήρη υποστήριξη των συμμετεχόντων δρομέων.

 

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” , ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Να είστε όλοι εκεί!

Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Stoiximan.gr 12ου Διεθνή Μαραθώνιου “Μέγας Αλέξανδρος”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα