Ομόνοια: Δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας στο κοσμηματοπωλείο- Πού βρίσκονται οι έρευνες

Το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος, όπου έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος
Το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος, όπου έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος EUROKINISSI

Τα δύο βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα έχουν εξετασθεί εξονυχιστικά και αναζητείται κάθε πιθανό οπτικό υλικό. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα. Ποιες εκδοχές δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής. Σε τρεις ημέρες οι τοξικολογικές- ιστολογικές

Οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου συνεχίζονται, με την Αστυνομία να επικεντρώνει στο πως βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Τα δύο βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα έχουν εξετασθεί εξονυχιστικά και αναζητείται κάθε πιθανό οπτικό υλικό. Οι αρχές όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με κάτι που δεν περίμεναν: Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 στο κοσμηματοπωλείο δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας, κάτι οπωσδήποτε ασυνήθιστο για κατάστημα αυτού του είδους και το οποίο λαμβάνεται υπόψη στις έρευνες που συνεχίζονται.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η εκδοχή της ληστείας με μαχαίρι- Το μαχαίρι που βρέθηκε στο κατάστημα έχει σταλεί στα εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επάνω του δακτυλικά αποτυπώματα. Σημειωτέον ωστόσο ότι εξαρχής ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε πει πως είδε το Ζαν Κωστόπουλο να κρατά μαχαίρι, αλλά πως κάποιος του είπε πως μέσα στο κατάστημα του βρισκόταν ένα άτομο που κρατούσε μαχαίρι. Δεν επιβεβαιώνεται όμως ούτε η εκδοχή που υποστήριξε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος πως ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να προφυλαχθεί απο καυγά σε παρακείμενη καφετέρια.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρχές είναι πως όχι μόνο δεν διέθετε όπως είθισται κάμερα ασφαλείας το κοσμηματοπωλείο, αλλά και η κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται απέναντι δεν "έπιανε" το εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου.

Κατάθεση έχουν ήδη δώσει φιλικά πρόσωπα του 33χρονου, με την ελπίδα ότι θα φωτίσουν τα όσα προηγήθηκαν της εισόδου του στο κατάστημα και του ξυλοδαρμού του.

Αύριο θα καταθέσουν στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και το δεύτερο άτομο που προσήχθη νωρίτερα σήμερα και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επίσης είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον καταστηματάρχη.

Τα σενάρια στα οποία επικεντρώνονται οι έρευνες είναι πρώτον αυτό της απόπειρας κλοπής, δηλαδή ο Ζακ Κωστόπουλος να είδε άδειο το κατάστημα και να μπήκε με την ελπίδα να αποσπάσει κάποιο αντικείμενο που θα μπορούσε να πωλήσει. Οι αρχές όμως ερευνούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για τους λόγους για τους οποίους ο κοσμηματοπώλης αντέδρασε κατά αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι από την οπτική εξέταση των ιατροδικαστών, δεν επιβεβαιώνεται πως ο Ζακ Κωστόπουλος εξέπνευσε από κάποιο τραύμα που υπέστη, ωστόσο τα αίτια του θανάτου του είναι απροσδιόριστα και αναμένονται σε δύο με τρεις ημέρες οι ιστολογικές- τοξικολογικές να ρίξουν φως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος άνδρας που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο

Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λένε οι ιατροδικαστές

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: "Καθαρή δολοφονία" λέει η δικηγόρος της οικογένειας

SHARE: