Οριοθετημένη η φωτιά στην Ηλεία - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Όχημα της Πυροσβεστικής
Όχημα της Πυροσβεστικής EUROKINISSI

Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης και Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Πύργου.

Δεν κινδυνεύει από τη φωτιά ο οικισμός Λέτρινα στη Σπιάτζα της Ηλείας, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Όπως προσέθεταν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οικισμός σώθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αφού σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, έχουν υποστεί ζημιές δύο αποθήκες, μία κεραμοσκεπή και μάντρες περίφραξης κατοικιών.

ADVERTISING

Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς από τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα, επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι) που δυσκόλευαν σε μεγάλο βαθμό το έργο των πυροσβεστών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης και Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Πύργου.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνήλθε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι ο μεγάλος όγκος των κατοίκων του παραλιακού οικισμού είναι παραθεριστές, οι οποίοι είχαν φύγει από την περιοχή». Προσέθεσε δε ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι και ενημερώθηκαν από την Αστυνομία να μετακινηθούν προς την παραλία». Όπως διευκρίνισε πριν από λίγα λεπτά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, το Σώμα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, έδωσε νωρίτερα οδηγία για εκκένωση μόνο των πρώτων σπιτιών του οικισμού και όχι όλης της περιοχής. Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν πλέον και επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ο κ. Γεωργιόπουλος μίλησε και στον News 24/7 στους 88,6

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι τη στιγμή που γινόταν η κατάσβεση στον οικισμό Λέτρινα Σπιάτζας, εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στις περιοχές Επιτάλιο και Γούμερο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις ελέγξουν. Σε κάθε περίπτωση σε όλα τα σημεία που εκδηλώθηκαν οι φωτιές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αφού στην Ηλεία πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για το ζήτημα μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και ο δημοσιογράφους του Ηλεία Live, Γιάννης Σπυρούνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Ηλεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στην Ηλεία: Οι φλόγες "έγλειψαν" σπίτια - Κάηκαν δυο αποθήκες

SHARE:

24Media Network