Δεν “παγώνει” η απόσυρση της φρουράς του Φουρθιώτη: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του

Δεν “παγώνει” η απόσυρση της φρουράς του Φουρθιώτη: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του
Ο Μένιος Φουρθιώτης papadakispress

Η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη για να ανακληθεί η μείωση των μέτρων ασφαλείας του

Στην απόρριψη του αιτήματος για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία «θα πάγωνε» η απόσυρση της φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ..

Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνεται, η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον. Τα αρμόδια όργανα του εν λόγω υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Μένει πλέον το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να αποφανθεί για το αν θα πρέπει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα