Πάλι δακρυγόνα στην Ειδομένη. Επέμβαση και της ΕΛ.ΑΣ.

Πάλι δακρυγόνα στην Ειδομένη. Επέμβαση και της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια στον καταυλισμό της Ειδομένης μετά από προσπάθεια προσφύγων να ανοίξουν τρύπα στον φράχτη. Μεσολάβησαν τα ΜΑΤ της ΕΛΑΣ για να οπισθοχωρήσουν οι πρόσφυγες

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης “απάντησαν” οι αρχές της ΠΓΔΜ στην προσπάθεια μικρής ομάδας προσφύγων να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αυτή την ώρα γύρω στα εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων.

Για την εκτόνωση της κατάστασης υπήρξε και επέμβαση των δικών μας ΜΑΤ που μεσολάβησαν μπροστά από το τείχος για να οπισθοχωρήσουν οι πρόσφυγες.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί μπροστά από τον φράχτη για να μην έρθουν σε επαφή οι πρόσφυγες με τις δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη, δήλωσε ο Γ. Κυρίτσης

Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές, πρόσθεσε ότι ο έλεγχος είναι χρήσιμος για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στην αλληλεγγύη αλλά και για την αποφυγή περιστατικών, όπως τα επεισόδια της Κυριακής.

Υπογράμμισε πως από την Ειδομένη μετακινούνται 500 ατόμα την ημέρα, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές.

Σχετικά με την αποχώρηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι «θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την αρχή της τουριστικής περιόδου του Πάσχα», έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Εκτίμησε πως όσο φτιάχονται οι υποδομές στον Σκαραμαγκά τόσο θα αποχωρούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά. Ο Σκαραμαγκάς λειτουργεί ως “κράχτης” είπε ο κ. Κυρίτσης, καθώς εκ των πραγμάτων οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα