Πελοπόννησος: Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία

Πελοπόννησος: Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών σε καλλιέργειες στην Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αργολίδα

Οι θυελλώδεις άνεμοι, ο χιονιάς και ο παγετός έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε κηπευτικά, ελαιοκαλλιέργειες, τόσο σε απώλεια καρπού, όσο και σε φυτικό κεφάλαιο και εσπεριδοειδή, σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας καθώς και σε χωριά της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, η καταστροφή των ελιών σε φυτικό κεφάλαιο είναι άνευ προηγουμένου, αφού ο αέρας έχει ξεριζώσει κυριολεκτικά εκατοντάδες ελαιόδενδρα.

Στη Σκάλα και στην ευρύτερη περιοχή πάνω από 1.500 ελαιόδεντρα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν ελιές, ξεριζώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια καταστροφή. Ήταν κάτι σαν τυφώνας», σημείωσε στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας Νίκος Κανελλόπουλος. Επεσήμανε πως «η καταστροφή είναι μεγάλη, γιατί στην περιοχή μας η συλλογή του ελαιοκάρπου ήταν μόλις στο 30% και στα υπόλοιπα ελαιόδεντρα η πτώση του καρπού είναι πολύ μεγάλη, από 75% μέχρι 90%».

Η σφοδρή χιονόπτωση και ο παγετός που ακολούθησε στα χωριά των βορείων δήμων της Λακωνίας έχει κάνει μεγάλες ζημιές στις ελιές, καθώς και ο παγετός σε εσπεριδοειδή και κηπευτικά της Αργολίδας, αφού το θερμόμετρο στον κάμπο του Άργους άγγιξε ακόμα και τους -7 βαθμούς, με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

SHARE:

24Media Network