Πέταξαν γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Πέταξαν γκαζάκι στον προαύλιο χώρο της Βουλής
Εξωτερική άποψη της Βουλής Eurokinissi

Πρόκειται για έναν 65χρονο άντρα, ο οποίος περπατώντας στα λουλουδάδικα πέταξε προς το προαύλιο της Βουλής ένα άδειο γκαζάκι διαμαρτυρόμενος για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τις μολότοφ. Το γκαζάκι δεν μπορούσε να εκραγεί ενώ το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας στη Βουλή προκάλεσε λίγο νωρίτερα ένας 65χρονος άντρας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ηλικιωμένος, καθώς περπατούσε επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, ξαφνικά από τα λουλουδάδικα πέταξε ένα άδειο γκαζάκι τυλιγμένο με ένα πανί που στην άκρη του είχε ένα ξύλο και ένα σημείωμα, προς το προαύλιο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείωμα αναφερόταν στην αλλαγή του ποινικού κώδικα και στις νέες προβλέψεις της νομοθεσίας για την κατοχή μολότοφ και εκρηκτικών υλών.

Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε αυτό μηχανισμό και έτσι το γκαζάκι δεν μπορούσε να εκραγεί, ενώ το συγκεκριμένο άτομο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν υφίσταται ζήτημα πραγματικής απειλής.

Πηγές της Βουλής: Ειδικό σχέδιο δράσης από την Αστυνομία εξωτερικά του κοινοβουλίου

Πηγές της Βουλής επισήμαναν ότι υπάρχει ειδικό σχέδιο δράσης εξωτερικά του κτιρίου του κοινοβουλίου προκειμένου να αντιμετωπίζονται παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό με τον 65χρονο που πέταξε γκάζι στο προαύλιο της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου δράσης της Αστυνομίας εξωτερικά της Βουλής βρίσκονται δίκυκλες μηχανές, όπως αυτή που συνέλαβε τον 65χρονο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα