Πετράκος: Τα γυρίζει λόγω εισαγγελέα -“Δε φοράω μάσκα γιατί κάθομαι σπίτι”

Πετράκος: Τα γυρίζει λόγω εισαγγελέα -“Δε φοράω μάσκα γιατί κάθομαι σπίτι”

Ο Γρηγόρης Πετράκος μιλά για τον σάλο μετά το βίντεο του αλλά και για την εισαγγελική παρέμβαση εις βάρος του αλλάζοντας ριζικά τη ρητορική του.

Ως γνωστόν, ο Γρηγόρης Πετράκος είναι φανατικός θιασώτης των θεωριών συνωμοσίας και ένα μετανεωτερικό τοτέμ των εν Ελλάδι οπαδών τους περί της “μη επικινδυνότητας” της πανδημίας, ωστόσο όταν έρχεται η Δαμόκλειος σπάθη του Νόμου, τότε αρχίζουν και οι κυβιστήσεις.

Είθισται δε, στους χώρους της ακροδεξιάς ή αντιεπιστημονικής προπαγάνδας (που λίγο πολύ πάνε μαζί) οι κυβιστήσεις να είναι συχνό φαινόμενο όταν εμφανίζεται ο εισαγγελέας.

Εν προκειμένω, η Εισαγγελία θα διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης από συγκεκριμένα πρόσωπα αδικημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τέθηκαν δημοσιεύματα των εφημερίδων “Μακελειό” και “Ελεύθερη Ώρα” καθώς και το περιβόητο βίντεο του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου. Ο οποίος εν συντομία υποστηρίζει πως μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία, αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ κάνοντας λόγο για “τεχνητή αύξηση κρουσμάτων”, ενώ φυσικά αμφισβητεί και τα εμβόλια για τον ιό.

Ο Γρηγόρης Πετράκος ήταν άλλωστε καλεσμένος της εκπομπής “Tik Talk” του Alpha, όπου ανέλυε θεωρίες συνομωσίας, με το κανάλι ωστόσο να αποφασίζει τελευταία στιγμή να μην προβάλει τη συγκεκριμένη εκπομπή.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο γκουρού της συνωμοσιολογίας έσπευσε να “εμφανιστεί” τηλεφωνικώς στο OPEN, για να μαζέψει τα λεγόμενά του.

Προσπαθώντας να εξηγήσει πως δεν προέτρεψε σε δημόσια ανυπακοή, είπε πως “πάντα ακολουθώ τους νόμους”. Εν συνεχεία ακούγεται να λέει, “κάποια πράγματα που διαστρεβλώθηκαν από εμένα”, κάνοντας μια ακούσια παραδοχή, εννοώντας όμως πως τα κανάλια απομόνωσαν τις δηλώσεις του και τις “έκοψαν”. “Εγώ δε φοράω μάσκα γιατί δε βγαίνω από το σπίτι μου, δεν πάω σούπερ μάρκετ, σε μαγαζιά, επειδή δε θέλω να φοράω μάσκα. Αλλά δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα”, συνέχισε, κάτι που προφανώς και πρέπει να κάνει άπαξ και ορίζεται πρόστιμο δια αυτού.

“Δεν είπα σε κόσμο να μη φοράει μάσκα ή τίποτα για τα εμβόλια”, ανέφερε ακόμη. “Αναδημοσίευσα επίσημα στοιχεία που έβρισκα και τα έβαλα σε μια σειρά, δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου”, είπε ακόμη για τα fake news που έστησε στο βίντεο που έγινε viral για πολλαπλούς λόγους.

Για του λόγου το αληθές, ο κ. Πετράκος λέει μεταξύ άλλων στην “έρευνά” του: “…όταν αρχές Μαίου καταργήσαμε το lockdown και ξεχυθήκαμε όλοι στις παραλίες, στις πλατείες, τα πανηγύρια και τα μαγαζιά χωρίς μάσκες, μέτρα και αποστάσεις δεν υπήρξε καμία άνοδος των κρουσμάτων, είχαμε μηδενισμό των θανάτων και ουσιαστικά τέλος της επιδημίας μέχρι και το τέλος Ιουλίου που κάτι μαγικό συνέβη”. Αγνοεί προφανώς το αποτέλεσμα του προηγούμενο lockdown με κλειστά σύνορα και την επιδημιολογική έξαρση που έγινε σταδιακά και με μαθηματική πρόοδο μετά το άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού. Η επιδημιολογική έξαρση αιτιολογείται απόλυτα λόγω των ασυμπτωματικών φορέων και του γεγονότος πως η περίοδος ασυμπτωματικής μετάδοσης της COVID-19 μπορεί να φτάσει και τις δυο εβδομάδες.

Ο ίδιος βέβαια διατείνεται πως δεν υπάρχει “ασυμπτωματικός”. “…ο όρος ασυμπτωματικό κρούσμα είναι αστείος ως και επικίνδυνος. Δεν υπάρχει ασυμπτωματικό κρούσμα, ο ασυμπτωματικός είναι υγιείς ο οποίος πέρασε και νίκησε τον ιό”, ανέφερε στην “έρευνά” του, δείχνοντας να αγνοεί εντελώς την ίδια την ταυτότητα της νόσου βάσει των επιστημονικών διατυπώσεων μέχρι σήμερα.

“Αν τα συμπεράσματα που βγάζω δεν είναι σωστά, δεν διεκδικώ αλάθητο και ούτε είπα σε κανέναν να ακολουθήσει”, ανέφερε ακολούθως στο OPEN, για τις αιτιάσεις του που αποτελούσαν από μόνες τους δημόσιο κίνδυνο. 

“Εγώ τα μοιράστηκα αυτά με τους φίλους μου δεν τα έγραψα σε εφημερίδα”, είπε ακόμη για τα λεγόμενα που διατυπώθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε δημόσια ανάρτηση ανοιχτή προς πάσα θέαση.

Σημειώνεται πως το επίμαχο βίντεο υπάρχει ακόμη στη σελίδα του Γρ. Πετράκου στο facebook και έχει ελεγχθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα