Πετσιμέρη για υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: “Υπήρξε θύμα θηριωδίας κοινωνικού φασισμού”

Πετσιμέρη για υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: “Υπήρξε θύμα θηριωδίας κοινωνικού φασισμού”
Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια Eurokinissi

Η μια εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 σημειώοντας ότι "στο παιδί χτίστηκε μια εικόνα που ήταν ψευδής".

“Ο Ζακ υπήρξε θύμα θηριωδίας κοινωνικού φασισμού. Όλη η κρατική βία και καταστολή έπεσε πάνω του και χτίστηκε μια εικόνα γι αυτό το παιδί που ήταν ψευδής” σημείωσε, στον News 24/7 στους 88.6, η Χρύσα Πετσιμέρη εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Μάλιστα έκανε λόγο για κοινωνικό κανιβαλισμό και ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας. “Κανείς δεν τον βοήθησε, ξεψύχησε εκεί μόνος του και με χειροπέδες. Το ισχαιμικό επεισόδιο πρέπει να είχε αρχίσει από την έξοδό του από το κατάστημα γι αυτό παραπατούσε κι έπιανε τον λαιμό του. Δεν υπήρχε άλλη αιτία που θα μπορούσε να δικαιολογήσει συμφόρηση και πνευμονικό οίδημα” πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι “θα ασκηθούν μηνύσεις εναντιον ΔΙΑΣ και ΕΚΑΒ απο την οικογένεια. Ενας απο τους διασώστες των κλωστάει, όπως φαίνεται στο βίντεο. Δεν τον χτύπησαν μόνο οι δύο κατηγορούμενοι αλλά και η ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ. Το κατηγορητήριο θα αλλάξει γιατί έχει σαφή αιτία θανάτου. Δεν περπατούσε ξαφνικά στο πεζοδρόμιο και πέθανε. Η καρδιά του δεν είχε πρόβλημα, ήταν ένας νέος άνδρας, δεν έκανε χρήση ουσιών”, επεσήμανε.

Μίλησε επίσης για διαρροές που έντεχνα δόθηκαν στη δημοσιότητα ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, ενώ τον παρουσίαζαν ως ληστή, ναρκομανή που μπήκε να κλέψει. “Η αστυνομία έκανε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ζακ και κλήθηκαν να καταθέσουν άτομα που είχαν μιλήσει τελευταία μαζί του. Eίχαμε ζητήσει και άρση απορρήτου για τους δύο κατηγορούμενους, αλλά δεν έχουμε κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό” είπε και κατέληξε λέγοντας: “Η προανακριτική διαδικασία της αστυνομίας, μας δίνει την αίσθηση οτι αυτός που ελέγχεται είναι το θύμα και όχι οι θύτες. Έχουμε μια κοινωνία που βρίσκεται σε σήψη, μπροστά στο ίντερνετ και στην τηλεόραση”.

Ακούστε όσα είπε στον News 24/7 στους 88.6

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα