Πιερρακάκης: Λελογισμένη η αύξηση των SMS, την πρώτη βδομάδα επαναλειτουργίας

Πιερρακάκης: Λελογισμένη η αύξηση των SMS, την πρώτη βδομάδα επαναλειτουργίας
Ανοιχτα σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, στιγμιότυπα από την αγοραστική κίνηση στην οδό Ερμού, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Διαψεύδονται οι πληροφορίες περί "κόφτη" στα SMS με την κυβέρνηση να εξετάζει άλλες λύσεις σε περίπτωση συνωστισμού έξω από τα καταστήματα. Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  διέψευσε όσα ακούγονται περί “κόφτη” στα sms προς το 13033 και πρόσθεσε οτι “μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη”.

Είπε επίσης πως την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%.

“Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον “κόφτη” στα μηνήματα είπε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού.

“Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει”, τόνισε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα