Πορεία φοιτητών ενάντια στο νόμο για τα πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη

Πορεία φοιτητών ενάντια στο νόμο για τα πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη
thestival

Αντιδρώντας στο νόμο για τα ΑΕΙ και τη σύσταση αστυνομικού σώματος για τα πανεπιστήμια, φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα "η καταστολή δεν θα περάσει".

Πορεία διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα από φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival.gr, οι φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, αντιδρούν στο νόμο για τα ΑΕΙ και τη σύσταση αστυνομικού σώματος. Παράλληλα, ζητούν άμεση επιστροφή στις σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Επιπλέον οι διαδηλωτές από την πρυτανεία του ΑΠΘ θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ θα πραγματοποιήσουν μικρή στάση στο άγαλμα Βενιζέλου.

“Η καταστολή δεν θα περάσει, ποτέ ξανά ΜΑΤ στις σχολές. Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί, πάρτε μέτρα κα ανοίξουν οι σχολές. Κάτω οι πρυτανικές αρχές Παπαϊωάννου και όσων φέρνουν ΜΑΤ. Αθώωση των συλληφθέντων” αναγράφει το πανό των διαδηλωτών.

Ισχυρες αστυνομικές δυνάμεις επιβλέπουν τη διαμαρτυρία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, οι φοιτητές λίγο πριν ξεκινήσουν την πορεία, πραγματοποίησαν μουσικό δρώμενο από φοιτητές του τμήματος Επιστήμης και Τέχνης σε συνεργασία με το τμήμα θεάτρου τραγουδώντας τραγούδια ενάντια στην καταστολή, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα