Πώς ανοίγουν από σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών

Πώς ανοίγουν από σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών
Αίθουσα νηπιαγωγείου. Eurokinissi

Χωρίς self test για τους μαθητές, ανοίγουν σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας. Πότε ανοίγουν ΙΕΚ, σινεμά, πολιτιστικοί χώροι και γυμναστήρια.

Άνοιξαν ξανά από σήμερα Δευτέρα (17/05) οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί με δύο self test την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς.

Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self test -μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Παράλληλα, από Δευτέρα ξεκινούν εκ νέου και οι πρακτικές και εργαστηριακές σε ΙΕΚ, κολλέγια και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, με self test για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, ενώ επαναλειτουργούν και τα μουσικά εκπαιδευτικά μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες

Την Παρασκευή 21 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με κενή θέση ανά δύο άτομα, 75% πληρότητα, χωρίς διάλειμμα στην προβολή και με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στις 24 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και στις 28 Μαΐου οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι.

Από τις 31 Μαΐου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων και από τις 7 Ιουνίου οι οίκοι ανοχής, ενώ από τον Ιούνιο θα μπορούν να πραγματοποιούνται γάμοι και βαπτίσεις σε εξωτερικό χώρο, με ανώτατο όριο 100 ατόμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα