Κορονοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας

Κορονοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας
Εμβόλιο κατά της COVID-19 Shutterstock

Οσοι έχασαν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό λόγω κακοκαιρίας θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ραντεβού όσων έχασαν τον εμβολιασμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα, αλλά και ότι δεν χάθηκε η πλειονότητα των πολύτιμων δόσεων των εμβολίων, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «μας υποχρέωσαν να δράσουμε άμεσα για τους εμβολιασμούς και αναβάλλαμε εμβολιασμούς για την ίδια την προστασία των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους για να εμβολιαστούν για την covid 19. «Υπήρξε ο κίνδυνος να χαθούν εμβόλια με την κακοκαιρία, ιδίως δόσεις του εμβολίου της Pfizer που έχει μία ιδιαιτερότητα στη φύλαξη» είπε ο υπουργός Υγείας, αλλά προσέθεσε ότι οι δόσεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν αξιοποιήθηκαν -το τελευταίο εικοσιτετράωρο – καθώς εμβολιάστηκαν συμπολίτες μας που δεν είχα ραντεβού, αλλά και όσοι προσήλθαν στα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού.

Ο γγ του υπ.Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως όλοι οι πολίτες που δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν λόγω των καιρικών συνθηκών θα ειδοποιηθούν με sms στο κινητό τους για την ώρα εμβολιασμού και το εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως είπε για τους πολίτες ηλικίας 60 έως 64 ετών ο εμβολιασμός θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα και θα λάβουν τρεις ημέρες πριν SMS για την ώρα που θα πρέπει να προσέλθουν προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο.

Όσον αφορά όσους είχαν ραντεβού για εμβόλιο στην Helexpo και δεν πραγματοποιήθηκε, οι εμβολιασμοί θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και επίσης οι πολίτες αυτοί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες πριν τον εμβολιασμό.

Για τους 75 και άνω, αλλά και για ορισμένους υγειονομικούς που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν και δεν τα κατάφεραν, ο εμβολιασμός θα επαναληφθεί την Κυριακή 21η Φεβρουαρίου. Η πλειονότητα σ’ αυτή την περίπτωση αφορά κυρίως τη δεύτερη δόση και οι πολίτες αυτοί θα ενημερωθούν επίσης με ανάλογο SMS.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα