Βγάζουμε τις μάσκες τις επόμενες μέρες - Αναμένονται ανακοινώσεις

Πολίτες στο Κέντρο της Αθήνας με μάσκες.

Η Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε ότι η Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσει το θέμα της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανάλογα και με την επιδημιολογική εξέλιξη του κορονοϊού.

Πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσουμε να βγάζουμε τις μάσκες, τουλάχιστον σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Ειδικότερα ερωτηθείσα από το NEWS 24/7 πότε θα βγάλουμε τις μάσκες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: “Όλοι ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, ανάλογα και με τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση, που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί έχοντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών”.

Επομένως η επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης ή και ενδεχομενως σε έκτακτη συνεδρίαση αυριο Τετάρτη θα λάβει αποφάσεις για την χαλάρωση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Πιθανότατα να ξεκινήσει η χαλάρωση από 1η Ιουλίου, όμως θα αφορά σε εξωτερικούς χώρους και εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός. Η χρήση θα παραμείνει βέβαια υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση ατόμων.

Όσον αφορά στα self test, η κ. Πελώνη επισήμανε ότι στην Αχαϊα θα συνεχιστεί η διάθεση μέσω σουπερμάρκετ, ενώ στην Αθήνα αναμένεται η απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΦΣ και κυβέρνηση πάντως κλίνουν σε ένα συμβιβασμό ώστε να συνεχιστεί η διάθεση των self test στην Αττική από τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: μάσκες, Αριστοτελία Πελώνη, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network