Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μηδενική ανοχή θα δείξει η Πολιτεία στους υπεύθυνους αυτής της άνανδρης επίθεσης. Εντολή της Εισαγγελίας στην ΕΛ.ΑΣ. για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας

Την μηδενική ανοχή της Πολιτείας θα γνωρίσουν οι υπεύθυνοι της άνανδρης επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, μετά από εντολή της Εισαγγελίας για την διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής έρευνας.

Για το περιστατικό της διαπόμπευσης του ανώτατου πανεπιστημιακού σχηματίζεται δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για παράνομη βία, διατάραξη ειρήνης και πρόκληση φθορών κατ’ αγνώστων και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιστατικό συμμετείχαν 10-15 αντιεξουσιαστές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους οι οποίοι φορούσαν και γάντια, όμως αναμένουν οι Αρχές τυχόν αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Αστυνομία φαίνεται για κάποιους εκ των δραστών να έχει μία σχετική εικόνα και κατεύθυνση, ωστόσο πρέπει να προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία για να μπουν και επισήμως στο «κάδρο». Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η αποκρουστική ενέργεια είναι καταδικαστέα από τους πάντες και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Χρυσοχοΐδης: Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες

Μάλιστα, η επίθεση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση και την οργή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σε σχετική του δήλωση ανέφερε:

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα