Ψευτογιατρός: Αυτά είναι τα "μαντζούνια" που έδινε στους ασθενείς του

Φάρμακα

"Έστυβα μαϊντανούς, παντζάρια, πορτοκάλια... Ψαρόσουπες είχαμε φάει όλο τον Ατλαντικό", αποκάλυψε σε τηλεοπτικό σταθμό η μητέρα της άτυχης 35χρονης νηπιαγωγού

Έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ παρείχε σε καθένα από τα θύματά του τις δήθεν ιατρικές του υπηρεσίες ο Νίκος Κοντοστάθης. Έναντι παχυλής αμοιβής έδινε ματζούνια και θαυματουργές ενέσεις, που υποτίθεται ότι θα εξαφάνιζαν τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο γιατρός εφοδίαζε τους ασθενείς του με μπουκαλάκια με δήθεν θεραπευτικό απόσταγμα, ενέσεις που περιείχαν αρτεμισίνη εισαγόμενες απευθείας από το Βατικανό, αλλά και καθαρή κάνναβη.

ADVERTISING

Η μαρτυρία μητέρας ενός θύματος του Κοντοστάθη σοκάρει:

"Είχανε κάτι κωδικούς, τους οποίους είχα γράψει σε χαρτί.. Έστυβα μαϊντανούς, παντζάρια, πορτοκάλια, μήλα, λεμόνια, τζίντζερ. Ψαρόσουπες "είχαμε φάει όλο τον Ατλαντικό", είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της άτυχης 35χρονης νηπιαγωγού.

Οι μαρτυρίες είναι αποκαλυπτικές. Μια καρκινοπαθής, μιλώντας στο Open, έκανε λόγο για "οδυνηρή δίαιτα".

"Μου έδωσε κάτι σκευάσματα και ακολούθησα μια τρίμηνη, αρκετά οδυνηρή δίαιτα, με μία ένεση που μου έκανε στο μπράτσο, η όποία ήταν για να "εξαφανιστεί" ο καρκίνος... 50.000 πλήρωσα, συν τα βότανα, συν κάποια άλλα πράγματα που με έβαζε να αγοράζω".


Έσπασαν τα τηλέφωνα στην Ασφάλεια από θύματα του "Δρ. Θανάτου"

Όπως έχει γίνει γνωστό, ξεπέρασαν τις 80 οι περιπτώσεις θυμάτων του "μαϊμού" γιατρού, εκ των οποίων οι 45 είναι ήδη ταυτοποιημένες περιπτώσεις στην δικογραφία, 15 προέκυψαν πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και περισσότερες από 20 μέσα σε λιγότερο από 24ωρο από την στιγμή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του και μετά.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει στην όλη υπόθεση είναι πώς ο άνθρωπος αυτός είχε καταφέρει να διεισδύσει σε πλήθος διαγνωστικών κέντρων και κλινικών και είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς. Βεβαίως, στο σημείο αυτό θεωρούν οι αστυνομικοί πως καταλυτικό ρόλο ίσως έπαιξαν οι δύο συνεργοί του γιατροί που του παρείχαν και τα ιατρεία τους και είχαν γνώση της απάτης, ωστόσο διερευνάται και το κατά πόσο απλά ξεγελάστηκαν άλλοι γιατροί ή αν αυτό κατέστη δυνατό με το αζημίωτο για εκείνους.

Επίσης στις περιπτώσεις που στα μοναστήρια εμφανιζόταν πέρα από γιατρός, προσέγγιζε και έπειθε ασθενείς και συγγενείς ασθενών που προσεύχονταν για την υγεία των ανθρώπων τους, υπήρχαν και οι περιπτώσεις που προσποιείτο τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας με φωτογραφίες σε αεροσκάφη που ήταν καταφανώς προϊόν μοντάζ αλλά και κάποιες άλλες που δεν ήταν και αυτές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Αρχών, αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι πιθανόν σε κάποια γιορτή της αεροπορίας ως επισκέπτης κατάφερε να φωτογραφηθεί έτσι ώστε να πείθει πιο εύκολα τα υποψήφια θύματά τους για τους ισχυρισμούς του.

Η δράση του εκτιμάται ότι μπορεί και να ξεπερνάει τα 3 χρόνια, διάστημα για το οποίο υπάρχουν ταυτοποιημένες έως τώρα περιπτώσεις θυμάτων του, ενώ η Ασφάλεια ζήτησε και έλαβε στοιχεία από την εφορία για τα έσοδά του από το 2012, όπου είχε καταφέρει να αποκρύψει εντελώς τον πολυτελή του βίο και τα τεράστια έσοδά του από τα θύματά του και τις οικογένειες που διέλυε χωρίς κανέναν δισταγμό. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει ενημερωθεί και η αρμόδια ελεγκτική Αρχή ώστε να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί η πορεία του "βρώμικου χρήματος" και του "ξεπλύματος" που έκανε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έγκλημα

24Media Network