Πυρά ΟΕΝΓΕ κατά Γιαμαρέλλου: "Γιατρός και τσαρλατάνος δεν γίνεται"

Παράσταση διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών στο υπουργίο Υγείας την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ, να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ, να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού, στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τ.Ε.Π και τις Μ.Ε.Θ αλλά και των δομών Π.Φ.Υ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια κ.α.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Παράσταση διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τόνισε με ανακοίνωσή της ότι δεν γίνεται ο ΕΟΔΥ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να σιωπούν σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις.

Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη για ακόμη μία φορά η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, καλώντας ξανά τους πιστούς να κοινωνήσουν άφοβα. Συγκεκριμένα τόνισε: "Θα πάω στην Εκκλησία την Κυριακή και θα κοινωνήσω. Η Θεία Ευχαριστία είναι το μεγαλύτερο μυστήριο και πιστεύω πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό είναι οι πιο τυχεροί στον κόσμο".

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πήρε θέση για αυτές τις δηλώσεις τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να σιωπούν οι ηγεσίες του ΕΟΔΥ και του ΠΙΣ, ενώ οι γιατροί θα είναι στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΕΝΓΕ:

"Όπως έχει ήδη τονιστεί η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης. Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στη μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network