Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς αντέδρασε όταν είχε ακούσει για πρώτη φορά για τοξική ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς αντέδρασε όταν είχε ακούσει για πρώτη φορά για τοξική ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας
Το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ

"Αν ήμουν μόνη, θα έπεφτα από εκεί πάνω" είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν τον περασμένο Φερβουάριο είχε ακούσει περί τοξικής ουσίας που βρέθηκε στην κόρη της. Πώς πήγε να γλιτώσει τη σύλληψη μέσω ψυχιατρείου.

Ήταν βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου όταν τα πρώτα δημοσιεύματα που μιλούσαν για την ύπαρξη τοξικού αερίου στο αίμα της Τζωρτζίνας είχαν βγει στον αέρα του διαδικτύου (τα οποία στη συνέχεια διαψεύστηκαν) και έδιναν άλλη τροπή στην πολύκροτη υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Εκείνο το βράδυ το thebest είχε βρεθεί στο σπίτι της οικογένειας και κατέγραψε την έντονη αντίδραση της μητέρας. Νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στο γραφείο του τότε δικηγόρου της και υποστήριζε όσα αναφέρει και σήμερα: «Δεν πιστεύω ότι λένε πως έκανα αυτό στα παιδιά μου».

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον δικηγόρο της, επέστρεψε στο σπίτι της.

Η αντίδραση της Ρούλας στη ερώτηση δημοσιογράφου

Στην ερώτηση που της απηύθυνε το thebest για όλα αυτά που λέγονταν και γράφονταν η αντίδρασή της ήταν χαρακτηριστική. “Aν ήμουν στο σπίτι θα ήμουν απο εκεί, κάτω” είπε, δείχνοντας την ταράτσα του σπιτιού της.

Όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε να γλιτώσει τη σύλληψη μέσω ψυχιατρείου. Η αιτία η οποία επισπεύσθηκε η διαδικασία και επιλήφθηκε της υποθέσεως η εισαγγελία της Αθήνας έγκειται στο γεγονός ότι με έντεχνο τρόπο επιχειρήθηκε να κλειστεί η κατηγορούμενη σε ψυχιατρείο επικαλούμενη λόγους απόπειρας αυτοκτονίας.

Στην εισαγγελία Πάτρας και συγκεκριμένα στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών εμφανίστηκαν εκπρόσωποι συγκεκριμένης ΜΚΟ οι οποίοι ανέφεραν ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι η κατηγορούμενη θα προχωρούσε σε απόπειρα αυτοκτονίας και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Μάλιστα στην εισαγγελική Αρχή παρουσιάστηκαν μαρτυρίες και από το περιβάλλον της κατηγορούμενης οι οποίες επιβεβαίωναν την πληροφορία. Έτσι λοιπόν η εισαγγελία Πατρών ήταν έτοιμη με παραγγελία να διατάξει τον εγκλεισμό της Πισπιρίγκου σε ψυχιατρικό Ίδρυμα.

Γιατί κινήθηκε άμεσα το Ανθρωποκτονιών

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση προκάλεσε τα άμεσα αντανακλαστικά του Ανθρωποκτονιών αλλά και παραγόντων που επιτηρούσαν διακριτικά την υπόθεση. Από τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε κινητοποίηση και αποφασίστηκε η προσαγωγή αρχικά και η σύλληψη της Πισπιρίγκου και η μεταφορά της στην Αθήνα προκειμένου να επιληφθεί η εισαγγελία Αθηνών όπως και έγινε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολυσέλιδη δικογραφία διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα κ. Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος μετά την ανάγνωση της δικογραφίας και τον εντοπισμό της κεταμίνης η οποία προκάλεσε τη δολοφονία της Τζωρτζίνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης ενώ η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

«Σε περίπτωση που είχε προχωρήσει η διαδικασία εισαγωγής της κατηγορούμενης σε ψυχιατρείο τότε η υπόθεση θα τιναζόταν στον αέρα», λένε αρμόδιες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το eReportaz.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα