Σχολεία: “Κλείδωσε” το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου

Σχολεία: “Κλείδωσε” το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου
INTIME NEWS

Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Πιο αυστηρά πρωτόκολλα, με τρία self test.

“Κλείδωσε” η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εισηγήθηκε το άνοιγμα των σχολείων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως με πιο αυστηρά πρωτόκολλα.

Και αυτό, για λόγους παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς, όπως συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας, διότι θεωρούν οτι θα γίνεται καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση αν τα παιδιά ειναι στις σχολικές αίθουσες.

Τις οριστικές αποφάσεις και τα πρωτόκολλα θα λάβει η επιτροπή που συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα γίνουν ανακοινώσεις από Θανάση Πλεύρη και Νίκη Κεραμέως.

Το πιθανότερο είναι η επιτροπή να αποφασίσει την αύξηση των self test για τους μαθητές σε τρία την εβδομάδα και για ένα διάστημα να κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές.

Καμία ανησυχία για τα κρουσματα σε νοσοκομεία

Εξάλλου, κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την υπόθεση του Ευαγγελισμού εκτιμούν οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ούτε γενικά στο δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν οτι τα κρούσματα ήταν κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι και  απο όσους νόησσαν οι 35 έχουν επιστρέψει, γεγονός που σύμφωνα με την κυβέρνηση, δείχνει οτι δεν είναι ταυτόχρονα τα κρούσματα και όπου υπάρχουν πολλά σε δημόσιο φορέα θα βρίσκονται λύσεις όπως η τηλεργασία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα