Σε υλοποίηση το έργο οδικής πρόσβασης στο νέο νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη

Σε υλοποίηση το έργο οδικής πρόσβασης στο νέο νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη
Δρόμος (φωτογραφία αρχείου) Getty Images

Σε διαγωνισμό η κατασκευή υποδομών του νέου Νοσοκομείου Παίδων. Περιλαμβάνει έργα που θα εξασφαλίσουν την ευχερή πρόσβαση καθώς και συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Σε διαγωνισμό οδεύει το έργο κατασκευής υποδομών του νέου Νοσοκομείου Παίδων στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με απόφαση που λήφθηκε πριν από μερικές ημέρες το έργο χαρακτηρίστηκε ως Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού, εγκρίθηκε η ενταξη του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού.

Το έργο περιλαμβάνει την οδική πρόσβαση και άλλα αστικά έργα για να εξασφαλιστεί η ευχερής πρόσβαση και οι συνθήκες οδικής ασφάλειας. Το έργο έχει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που συμπίπτουν με την κατασκευή του νοσοκομείου από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα δεσμεύθηκε κονδύλι ύψους 9,2 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη της χρηματοδότησης του έργου και εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού. Πρόκειται για συνοδό έργο στα πλαίσια της κατασκευής του πρώτου νοσοκομείου Παίδων στην Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης προβλεφθεί επιπλέον κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για εργασίες μεταβολών στο έργο εκ μέρους του δωρητή.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2028 κυρώθηκε με νόμο στη Βουλή η Σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση έργων υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης που εντάσσονται στο πλαίσιο της μεγάλης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Μεταξύ των έργων αυτών περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου νοσοκομείου Παίδων. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο γενικών νοσοκομείων, ένα στην Κομοτηνή και ακόμα ένα στην Σπάρτη.

Στα πλαίσια του νόμου αυτού το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει να εκτελέσει με δική του δαπάνη και εντός των από κοινού συμφωνημένων χρονικών πλαισίων τα έργα υποδομής εκτός των ακινήτων που ενδέχεται να απαιτηθούν για την ομαλή λειτουργία των έργων.

Τον Ιούνιο του 2019 το υπουργείο ΥΠΟΜΕ προχώρησε στην πρόσληψη συμβούλου για το έργο της οδικής σύνδεσης του κυοφορούμενου νέου νοσοκομείου και τον Ιούνιο του 2021 περιλαμβάνεται κονδύλι 10 εκατ. ευρώ στο ΠΔΕ για το οδικό έργο σύνδεσης. Το έργο έχει εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή και βελτίωση της οδικής σύνδεσης με το νέο νοσοκομείο Παίδων στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης μήκους 4,51χλμ καθώς και συνοδά έργα υποδομής που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων, η βελτίωση υφιστάμενων κόμβων, η αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, σήμανση, έργα Η/Μ, έργα αποχέτευσης κ.α.

Για την κατασκευή των έργων απαιτούνται και απαλλοτριώσεις οι οποίες κηρύχθηκαν με απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ στις 25.11.2021 και οι οποίες έχουν υπαχθεί από τις 15.2.2019 στις διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα