Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Σητείας- Προηγήθηκαν άλλοι 4 σεισμοί

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Σητείας- Προηγήθηκαν άλλοι 4 σεισμοί

Συνολικά πέντε σεισμοί έχουν σημειωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης. Το επίκεντρό τους εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 47 χλμ βορειοανατολικά της Σητείας και 106 χλμ βορειοανατολικά του Ηρακλείου.

Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.14 το πρωί της Δευτέρας 11/10 ανοιχτά της Σητείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 47 Χλμ. βορειοανατολικά της Σητείας και και 106 χλμ βορειοανατολικά του Ηρακλείου. Το εστιακό της βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Προηγήθηκαν 4 σεισμοί σε 2 ώρες

Προηγήθηκαν τέσσερις σεισμοί μέσα σε διάστημα δύο ωρών στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, η πρώτη-«ισχυρή»- δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· και η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Ο τέταρτος σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:38 τα ξημερώματασε απόσταση 47 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Οι τρεις τελευταίες δονήσεις χαρακτηρίζονται «ασθενείς».

Δείτε πώς κατέγραψε τις δονήσεις ο σεισμογράφος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται εγκατεστημένος στη Ζάκρο:

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα