Θεσσαλονίκη: Ο 63χρονος παιδοκτόνος ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση για τα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Ο 63χρονος παιδοκτόνος ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση για τα τραύματά του
Αστυνομικός σε τόπο εγκλήματος (αρχείου) MotionTeam

Την πιστοποίηση από ιατροδικαστή των τραυμάτων που φέρει, προτού δολοφονήσει τον 32χρονο γιο του, αιτήθηκε ο 63χρονος στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Επί του πέμπτου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση, συνεχίστηε η υπόθεση της δολοφονίας του 32χρονου από τον 63χρονο πατέρα του, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Σε πρώτη φάση ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Ως τότε θα κρατείται από την Αστυνομία.

Η Εισαγγελέας είχε ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία στον πατροκτόνο, ο οποίος με την κυνηγητική καραμπίνα που είχε στο σπίτι πυροβόλησε έξι φορές τον γιο του στην είσοδο του ημιυπόγειου που διέμενε η οικογένεια επί της οδού Λόρδου Βύρωνα. Μία σφαίρα απ’ αυτές βρήκε τον 32χρονο στο κεφάλι και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, το τραγικό συμβάν εξελίχθηκε σε διαφορετικές φάσεις. Αρχικά, ο 32χρονος επιτέθηκε και χτύπησε με αντικείμενο τη μητέρα του. Στη συνέχεια εκείνη επικοινώνησε με τον σύζυγό της που έφτασε στο σπίτι, για ν’ ακολουθήσει λεκτική και σωματική αντιπαράθεση των δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα του φονικού φέρεται ν’ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και οι βίαιες προστριβές με τους γονείς του ήταν πάρα πολύ συχνές, σχεδόν καθημερινές.

Πριν από τη μεταγωγή του ενώπιον της εισαγγελικής αρχής ο 63χρονος ζήτησε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για την πιστοποίηση τραυμάτων που φέρεται να υπέστη κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου. Κατά τη σύλληψή του μάλιστα είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι γείτονες ήταν σοκαρισμένοι από την τροπή που έλαβε το συμβάν, αλλά γνώριζαν ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως “μίλησα με τον πατέρα, είπε ότι έγινε αυτό που φοβόταν, γιατί γινόταν συχνά αυτό το πράγμα. Τι να πω, ότι ήταν κοινό μυστικό; Υπήρχε πρόβλημα εδώ και χρόνια, ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση που περνούσε ο άνθρωπος μέσα στο σπίτι. Δεν ήμουν μέσα δεν γνωρίζω ακριβώς τα πράγματα, αλλά ξέρω ότι δημιουργούσε πρόβλημα το θύμα στην οικογένεια, αυτό συμβαίνει χρόνια, δεν είναι τώρα, είναι μια δεκαετία, μπορεί και παραπάνω, υπήρχαν καυγάδες. Έπαθα σοκ όταν είδα τον Αλέκο, από το ξύλο που έφαγε, πρέπει να τον έδερνε πάνω από είκοσι λεπτά, μισή ώρα για να τον κάνει έτσι. Ένας άνθρωπος δεν γίνεται το πρόσωπό του έτσι με δυο χτυπήματα και τρία. Πρέπει να έφαγε πολύ ξύλο“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα