Συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάλαιρο

Συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάλαιρο
Σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό παράνομων μεταναστών αναποδογύρισε και βυθίστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2013, στην θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν βρεθεί νεκροί δώδεκα μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, μεταξύ τριών και έξι ετών. Οι 15 μετανάστες που σώθηκαν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου. Όσον αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. (EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 μεταναστών στην Πάλαιρο. Συνελήφθη ένας Παλαιστίνιος και ένας Έλληνας. Πώς φτάσαμε στην τραγωδία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, γύρω από τον εντοπισμό του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που οδήγησε στο θάνατο 12 Σύριους μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα ανήλικα παιδάκια.

Όπως αναφέρει το Από το πρωί είναι εντατικές οι έρευνες του Λιμεναρχείου Λευκάδας και των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας   για τον εντοπισμό των διακινητών που οδήγησαν τους μετανάστες στην ερημική τοποθεσία Μαραθάκι της Παλαίρου όπου κατά την επιβίβαση σε σκάφος συνέβη το μοιραίο.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει η εμπλοκή ενός 55χρονου Παλαιστίνιου στην καταγωγή (υπηκόου Λιβάνου)  που ήταν μεταξύ των 27 μεταναστών και είχε αναλάβει να οδηγήσει το κλεμμένο από την Πάλαιρο σκάφος στη Λευκάδα.

Αυτός συνελήφθη όπως επίσης και ένας 20χρονος εκ των τριών ξηρομεριτών  συγγενών, που συνδέονται με την υπόθεση.

Πρόκειται για άτομα από την περιοχή της Κωνωπίνας που έχουν κατά κόρον απασχολήσει το αστυνομικό δελτίο. 

Ο ένας τους συνελήφθη ενώ στην περιοχή της Κωνωπίνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα των εμπλεκόμενων ντόπιων αλλά και ένα όχημα ενός Αιγύπτιου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση και αναζητείται.

Επίσης εντοπίστηκε το βανάκι μεταφοράς των μεταναστών στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πινακίδες κλεμμένες από όχημα στην Κανδήλα. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί από το Μοσχάτο την 31η Οκτωβρίου.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και αναζητούνται τα τρία άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης. Είναι υπαίτιοι τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς οδήγησαν τους Σύριους στο σημείο που έμελλε να γίνει υγρός τάφος για 12 ανθρώπους που απλώς αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

(Πηγή: Agrinionews.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα