Συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς η έξοδος των Αθηναίων

Συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς η έξοδος των Αθηναίων
Στυγμιότυπo από το λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Μαζικές αναχωρήσεις των Αθηναίων το Σαββατοκύριακο προς την επαρχία, δείχνουν τα στοιχεία του λιμενικού και της τροχαίας, με τα νούμερα ωστόσο να παραμένουν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Συνεχίζεται η αναχώρηση των Αθηναίων προς τα νησιά αλλά και τους παραθεριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, αφού την Παρασκευή, χιλιάδες ήταν αυτοί που έφυγαν με αυτοκίνητα και πλοία. Υπενθυμίζεται, πως μέχρι σήμερα, στα πλοία έχει τεθεί το όριο του 65% στην πληρότητα, ως μέτρο προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά έφυγαν προς τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, συνολικά 22.472 επιβάτες με 4.008 αυτοκίνητα και 1.008 δίκυκλα, σε 48 δρομολόγια.

Από το λιμάνι της Ραφήνας, αναχώρησαν επίσης προς τις Κυκλάδες, 12 δρομολόγια, που μετέφεραν 5.953 επιβάτες, με 1.580 αυτοκίνητα και 316 δίκυκλα, ενώ από το Λαύριο, με προορισμό την Τζιά και την Κύθνο, αναχώρησαν 3.463 επιβάτες, με 816 αυτοκίνητα και 101 δίκυκλα, σε 10 δρομολόγια.

Όλα αυτά την Παρασκευή, όταν ταυτόχρονα, χιλιάδες ήταν και εκείνοι που πέρασαν τα διόδια φεύγοντας από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, 50.790 οχήματα πέρασαν εγκατέλειψαν το λεκανοπέδιο μέσω της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και 42.941 οχήματα μέσω της Αθηνών-Λαμίας.

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα