Συνεχίζονται τα περιστατικά εκφοβιστικών πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο

Συνεχίζονται τα περιστατικά εκφοβιστικών πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο
Εικόνα από τον Έβρο. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Να διατηρήσει την ένταση στα σύνορα προσπαθεί με κάθε τρόπο η τουρκική πλευρά, με τα περιστατικά εκφοβιστικών πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και στρατιωτών να είναι καθημερινά

Σε καθημερινή βάση πλέον στον Έβρο, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και στρατιώτες που περιπολούν στην δική τους πλευρά, απέναντι από τα ελληνικά μικτά περίπολα, επιδίδονται σε προκλητικές ενέργειες και εκφοβιστικούς πυροβολισμούς στον αέρα και σε κενό τομέα.

Φαίνεται πως στην ατζέντα της Άγκυρας παραμένει ψηλά η διατήρηση της έντασης στα σύνορα, ωστόσο οι ελληνικές δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού αλλά και η Frontex έχουν συνηθίσει πλέον στους θεατρινισμούς της Τουρκίας και δεν αιφνιδιάζονται.

Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν χθες στις 8 το βράδυ και στις 3 το μεσημέρι, στο χερσαίο κομμάτι των συνόρων από την πλευρά της Τουρκίας και στο ποτάμι από πλωτή περίπολο. Ανάλογα περιστατικά είχαν προηγηθεί την Τρίτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί απόπειρα εισόδου μεταναστών στα ελληνικά χερσαία σύνορα υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα επισκέφτηκε την περιοχή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ενίσχυσης των τεχνητών αποτρεπτικών εμποδίων, αφού η Ελλάδα παράλληλα με την ένταση που κλιμακώνει διαρκώς η Τουρκία, ενισχύει καθημερινά τις θέσεις της στα χερσαία αλλά και στα θαλάσσια σύνορα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα