Συνολικά 378 δασικές φωτιές την τελευταία εβδομάδα – 41 το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 378 δασικές φωτιές την τελευταία εβδομάδα – 41 το τελευταίο 24ωρο
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε γενική επιφυλακή το προσωπικό της Πυροσβεστικής σε Αττική και Στερεά Ελλάδα. Σε ποιες περιοχές της χώρας αναμένεται υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Πέμπτη.

Συνολικά 378 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι δασικές πυρκαγιές ανήλθαν σε 41, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (06/07). Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, το Πυροσβεστικό Σώμα την τελευταία εβδομάδα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Οι σημαντικότερες από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, ήταν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον ‘Αγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας, ενώ προσέθεσε ότι δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου Ηλείας, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σε δασική έκταση κι επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις 14:18, στην Πυλαία Έβρου, πλησίον της Εγναντίας οδού, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι τέθηκε υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα 2 ωρών, από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχείρησαν.

Επιπλέον, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό των πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτές τις Περιφέρειες.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν από κοινού, με Ρουμάνους και Βούλγαρους πυροσβέστες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Σχετικά με την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να παραμείνουν ψύχραιμοι, να καλέσουν το 199 ή το 112 και να δώσουν πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα