Τα 5 ερωτήματα της Φώφης Γεννηματά για τα έκτακτα μέτρα στη Υγεία

Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI

Εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση των μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ και καθημερινή ενημέρωση των πολιτών ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

"Η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία εφαρμογής των μέτρων είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και συμβάλλει στην τόνωση της εμπιστοσύνης και του ηθικού. Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα", επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της με αφορμή την κατάσταση που ζει η χώρα εξαιτίας του κορονοϊού

Η κ. Γεννηματά σημείωσε συγκεκριμένο ότι χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

- Έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις, πόσοι νεοπροσληφθέντες ιατροί και νοσηλευτές εργάζονται ήδη στα Δημόσια Νοσοκομεία;

- Πόσες κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άνοιξαν ως τώρα στο κέντρο και στην περιφέρεια;

- Παραλήφθηκαν τα μέσα προστασίας των εργαζομένων, μάσκες, ποδιές γάντια;

- Προχωρούν τα απαραίτητα tests στο υγειονομικό προσωπικό ώστε να αποφεύγεται η εκ των υστέρων καραντίνα και να περιορίζεται η διασπορά του ιού; Επισημαίνω ότι σε όλη την Β. Ελλάδα που δοκιμάζεται, υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο όπου διεξάγονται έλεγχοι.

- Πότε ξεκινούν τα κινητά συνεργεία τους ελέγχους στα σπίτια;

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι είναι καθημερινή ανάγκη, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις εξελίξεις, άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ. "Πέρα από τις αποφάσεις για μέτρα, εκείνο που προέχει είναι η εφαρμογή τους χωρίς καμιά καθυστέρηση. Από τις δυνατότητες του ΕΣΥ και την ατομική ευθύνη των πολιτών θα εξαρτηθεί και η ανάγκη ή όχι λήψης πρόσθετων δραστικών και περιοριστικών μέτρων. Αυτό απαιτεί επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης και παρακολούθησης", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
SHARE:

24Media Network