Τεράστιο κύκλωμα έκλεβε φάρμακα καρκινοπαθών από Νοσοκομεία και τα πωλούσε στη Γερμανία

Αντικαρκινικά φάρμακα
Αντικαρκινικά φάρμακα EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε μέσα στα Νοσοκομεία της χώρας, με μπλεγμένες νοσηλεύτριες, φαρμακοποιούς, γιατρούς και άλλους οι οποίοι έκλεβαν τα πανάκριβα φάρμακα καρκινοπαθών και τα διοχέτευαν παρανόμως σε ανταγωνιστικές τιμές στη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους και ειδικά φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα αποκαλυφθεί ίσως ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα των εποχών στον χώρο της Υγείας και των κρατικών νοσοκομείων αυτής της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα των ασυνείδητων βρίσκονται μπλεγμένες νοσηλεύτριες, φαρμακοποιοί, γιατροί και γίνεται έρευνα για να αποκαλυφθεί και το βάθος στο οποίο ήταν μπλεγμένοι ή όχι και υψηλόβαθμοί φορείς νοσοκομείων της χώρας.

Συχνά έχει ειπωθεί ότι για φάρμακα καρκινοπαθών και γενικά για φάρμακα υψηλού κόστους εμφανίζονται ελλείψεις. Το παρελθόν έχει δείξει ότι τέτοιου είδους φάρμακα καταλήγουν στην «μαύρη αγορά» της Γερμανίας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Θύματα βεβαίως μπροστά στην κερδοσκοπία αυτών των επίορκων εργαζομένων στον χώρο της υγείας, ασθενείς που χάνουν την ζωή τους γιατί δεν είχαν εγκαίρως το φάρμακο που χρειάζονταν ή τα χρήματα γι αυτό…

Η Οικονομική Αστυνομία επί σειρά μηνών παρακολουθούσε τους υπόπτους και ερευνούσε την υπόθεση και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση από την οποία ήδη έχουν αρχίσει να προκύπτουν συλλήψεις.

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν συχνά σε υπεξαίρεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τις φαρμακαποθήκες κρατικών νοσοκομείων της χώρας και προωθούσαν τα φάρμακα αυτά στην «μαύρη αγορά» της Βορείου Ευρώπης και κυρίως στην Γερμανία.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής από την αστυνομική επιχείρηση που παραμένει σε εξέλιξη έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, χρηματικά ποσά και έχουν συλληφθεί περισσότερα από 15 άτομα. Οι έρευνες συνεχίζονται και όταν ολοκληρωθούν θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: