Θάνατος 11χρονου στο Βόλο - Νοσηλευόταν με υψηλό πυρετό

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ICON PRESS

Το παιδί είχε εισαχθεί με πολύ υψηλό πυρετό και βρίσκονταν ένα 24ωρο στην Παιδιατρική Κλινική, όπου και αιφνιδίως κατέληξε.

Τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού διερευνούν από το πρωί οι Αρχές του Βόλου. Πρόκειται για τον Π.Ψ., μαθητή δημοτικού σχολείου, ο οποίος εισήχθη στο "Αχιλλοπούλειο" την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, με υψηλό πυρετό και έντονους πόνους στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο 11χρονος είχε παρουσιάσει πυρετό έως 38 βαθμούς, το περασμένο Σάββατο, και οι γονείς του κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι. Όταν, όμως, ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει και παράλληλα να πονάει έντονα το κεφάλι του, ο παιδίατρος συνέστησε στους γονείς να μεταφέρουν το παιδί στο Νοσοκομείο.

ADVERTISING

Οι εργαστηριακές εξετάσεις (αξονική σπλαχνικού κρανίου και βυθοσκόπηση των ματιών) έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στο ιγμόριο και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου να υπάρξει στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρουσίασε εφίδρωση και αύξηση της αρτηριακής πίεσης στους 17 βαθμούς, κάτι που έγινε αντιληπτό από τη νοσηλεύτρια που ενημέρωσε άμεσα το ιατρικό προσωπικό της κλινικής. Στον 11χρονο χορηγήθηκαν αμέσως ενδοφλέβιες ενέσεις, ενώ παράλληλα έγινε προσπάθεια ανάνηψης σχεδόν επί μία ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το παιδί "έφυγε" λίγο αργότερα.

Η σορός του 11χρονου θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 11χρονος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν γνώριζαν οι γονείς και εξαιτίας του οδηγήθηκε στον θάνατο.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Αγόρι 11 ετών, κάτοικος Ν.Ιωνίας Βόλου, προσήλθε στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο προς διάγνωση στις 25/02/2020 τα ξημερώματα, συνοδευόμενο από τους γονείς του. Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, διενεργήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά φαρμακευτική αγωγή.

Στις 26/02/2020 τα ξημερώματα και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο για 1 ώρα, αλλά απέβησαν άκαρπες. Ώρα θανάτου 06:20 στις 26/02/2020.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια νεκροτομής-νεκροψίας.

SHARE:

24Media Network