Θάνατος 14χρονης: “Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα”

Θάνατος 14χρονης: “Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα”
Στιγμιότυπο από την κηδεία της άτυχης 14χρονης στη Λαμία tvstar.gr

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού κατήγγειλε ότι οι γιατροί δεν το υπέβαλαν σε καμία απολύτως εξέταση για να διαπιστώσουν πού οφειλόταν ο πόνος.

Αβοήθητο επί 10 ώρες είχαν αφήσει στο νοσοκομείο της Λαμίας το 14χρονο κορίτσι, που άφησε την τελευταία του πνοή από περιτονίτιδα, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας Ν. Διαλυνάς, αποκαλύπτοντας ότι οι γιατροί δεν είχαν καταλάβει τι είχε.

Όπως είπε στο star.gr, το κορίτσι πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας στις 04:00 τα ξημερώματα με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Από εκείνη την ώρα έως και τις 14:00 το μεσημέρι κανείς γιατρός δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωσή της.

Ο κ. Διαλυνάς κατήγγειλε ότι οι γιατροί δεν υπέβαλαν το παιδί σε καμία απολύτως εξέταση για να διαπιστώσουν πού οφειλόταν ο πόνος.

«Από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να καταλάβει κι ένας τεταρτοετής φοιτητής ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα. Δεν της έκαναν το πιο απλό… έναν υπέρηχο κοιλίας ή μια απλή εξέταση αίματος για να δουν τους ανεβασμένους δείκτες. Της έδιναν παυσίπονα μέχρι που το μεσημέρι την εξέτασε γενικός χειρουργός και είπε ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», είπε ο κ. Διαλυνάς.

Παρά τις υποδείξεις του γιατρού όμως, αποφασίστηκε η διακομιδή της 14χρονης στο νοσοκομείο Λάρισας, όπου και εξέπνευσε μετά από λίγες ώρες.

Σε ερώτηση αν το παιδί πονούσε τις προηγούμενες μέρες, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε ότι προφανώς πονούσε, αλλά την Παρασκευή που πήγε στο νοσοκομείο οι πόνοι ήταν εντονότατοι, λόγω της περιτονίτιδας.

Ο ίδιος και η οικογένεια της άτυχης μικρής εκτιμούν ότι αν οι γιατροί είχαν δώσει την πρέπουσα προσοχή και είχαν προχωρήσει εγκαίρως στη διάγνωση και στη διακομιδή του στο Παίδων, το  παιδί θα ήταν ζωντανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα