Θεσσαλονίκη: 11χρονος, θύμα μπούλινγκ, απείλησε να αυτοκτονήσει

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

“Ακόμη και τώρα αν με πάρετε, εγώ θα αυτοκτονήσω. Θα πέσω στη θάλασσα που είναι κοντά στο σπίτι μου”, φέρεται να έλεγε ο μαθητής στους αστυνομικούς

Ένα απίστευτο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αστυνομικοί στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εντεκάχρονος μαθητής δημοτικού απειλούσε να αυτοκτονήσει, υποστηρίζοντας ότι υφίσταται διαρκές μπούλινγκ από τους συμαμθητές του.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η "Μακεδονία", το απόγευμα της Πέμπτης, μαθητές έπαιζαν σε προαύλιο σχολείου που δεν λειτουργούσε όταν ο εντεκάχρονος ανέβηκε σε εξωτερική σκάλα του κτιρίου και απειλούσε να πέσει στο κενό από το ύψος του δευτέρου ορόφου.

Όπως ανέφεραν γονείς παιδιών που πληροφορήθηκαν το συμβάν από τα παιδιά τους και κάλεσαν την αστυνομία, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να πείσουν τον 11χρονο να μην πηδήξει:

“Ακόμη και τώρα αν με πάρετε, εγώ θα αυτοκτονήσω. Θα πέσω στη θάλασσα που είναι κοντά στο σπίτι μου”, φέρεται να έλεγε συνεχώς ο μαθητής, ενώ αποκάλυψε πως το πρόβλημά του έχει να κάνει με συγκεκριμένους συμμαθητές του, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, τον κοροϊδεύουν διαρκώς και δεν αντέχει αυτήν την κατάσταση. “Ή θα τους σκοτώσω ή θα πεθάνω εγώ”, έλεγε ο 11χρονος, όπως μεταφέρθηκε στους γονείς άλλων παιδιών.

Στην αυλή του συγκεκριμένου σχολείου, αφού το παιδί κατέβηκε από τις σκάλες με τη βοήθεια των αστυνομικών, έφτασε και ο πατέρας του, ο οποίος αν και σκόπευε  να πάρει το παιδί στο σπίτι, οδηγήθηκε μαζί με τον γιο του στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου-Αναλήψεως, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα.

Σχετικά ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή του οποίου ο 11χρονος οδηγήθηκε στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστεί από παιδοψυχολόγους, για να κριθεί εάν η κατάστασή του είναι σοβαρή, παρά το γεγονός ότι οι γονείς αρνήθηκαν να νοσηλευτεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η αστυνομία για ενδοσχολική βία αναμένεται να εξετάσει τους γονείς, για να εξακριβωθεί εάν το κρούσμα αυτής της εβδομάδας ήταν το μοναδικό. Παράλληλα όμως η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στο σχολικό περιβάλλον του 11χρονου, και γι’ αυτό εξετάζεται να ασχοληθούν επισταμένα επιμελητές ανηλίκων και αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με το τμήμα προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας.

Πηγή:ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Φωτογραφία:eurokinissi

SHARE:

24Media Network