Θεσσαλονίκη: Από την επίθεση με ακροδεξιούς στο “δεν ανήκω πουθενά” – Τα γυρίζει ο 30χρονος που θα δικαστεί στο Αυτόφωρο

Θεσσαλονίκη: Από την επίθεση με ακροδεξιούς στο “δεν ανήκω πουθενά” – Τα γυρίζει ο 30χρονος που θα δικαστεί στο Αυτόφωρο
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 30χρονος για την επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης Eurokinissi

Στο Αυτόφωρο ο 30χρονος που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ. Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, από κοινού και κατά συρροή, τού άκησε η εισαγγελέας.

Επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ μαζί με ακροδεξιούς την Κυριακή, “δεν ανήκω πουθενά” την Τρίτη. Μέσα σε δύο 24ωρα, ο 30χρονος που συνελήφθη για τα επεισόδια στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, αφού παραδόθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, κατά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα προσπάθησε να τα “γυρίσει”.

«Δεν ανήκω πουθενά» ήταν η απάντηση του 30χρονου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Δικαστικό Μέγαρο, λίγο πριν από τις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Η εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, από κοινού και κατά συρροή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Στη διάρκεια του επεισοδίου τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Περίπου 10 – 15 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ με χοντρές αλυσίδες, καδρόνια και taser, ενώ στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, όταν χθες το βράδυ, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Είχε ταυτοποιηθεί με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

Από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα για το συμβάν, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΝΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα