Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Shutterstock

Η καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για τον ομαδικό βιασμό της προκάλεσε την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για τον ομαδικό βιασμό της, αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κοινοποίησε στις εισαγγελικές αρχές της συμπρωτεύουσας επτά ρεπορτάζ γύρω από το ζήτημα, αρκετά εκ των οποίων αναφέρονται στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας. Στο συνοδευτικό έγγραφο, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τον υφιστάμενό του, Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, να ερευνηθούν εις βάθος όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται: Ζητείται η «εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει». Τέλος, ο Β. Πλιώτας ζητά να παραμείνει ενήμερος επί των εξελίξεων.

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: “Μεγάλο κύκλωμα” καταγγέλει ο δικηγόρος της 24χρονης

Νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας, η οποία έπεσε θύμα βιασμού σε πάρτι που είχε διοργανωθεί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής, ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας έκανε λόγο για μεγάλο κύκλωμα που κρύβεται πίσω από την υπόθεση του βιασμού, και όχι, όπως είπε, για “κυκλωματάκι”, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξαρθρωθεί.

Η δικογραφία της υπόθεσης είναι ανοιχτή και οι αρχές ανακρίνουν δυο πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ ο δικηγόρος της 24χρονης διευκρίνισε πως τα ονόματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δεν αναφέρονται καν μέσα στη δικογραφία.

“Το περιστατικό έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης όπου είχε διοργανωθεί ένα πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι που ήταν ένοικοι του ξενοδοχείου οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης. Οργανώθηκε από κάποιους άλλους και αυτοί που το οργάνωσαν είναι γνωστοί. Μια ζητάνε συγγνώμη και είναι έντιμο να ζητάνε συγγνώμη για ένα λάθος και την άλλη αλλάζουν και λένε για παράδειγμα ότι τους έκλεψαν το κινητό. Δεν θα τα σχολιάσω αυτά”, δήλωσε ο κ. Ζιώγας.

Ο δικηγόρος της κοπέλας αναφέρθηκε στην τραγική ιστορία της κοπέλας, η οποία έχει χάσει και τους δυο γονείς της και στην ουσία ζει σχεδόν μόνη της, ενώ περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης από την πρόσκληση που δέχθηκε η κοπέλα για να παραστεί στο συγκεκριμένο πάρτι μέχρι και το συμβάν.

“Στο πάρτι αυτό η κοπέλα πήγε με μια φίλη της, η οποία όμως μετά έφυγε. Εκείνη καθώς ήταν ζαλισμένη θέλησε να βρει το δικό της αυτοκίνητο για να φύγει και να επιστρέψει στο σπίτι της που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα εκτός Θεσσαλονίκης. Δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της και έτσι πήρε τηλέφωνο τον φίλο της που τον εμπιστεύτηκε και την κάλεσε στο πάρτι για να τη βοηθήσει. Εκείνος, την έπεισε να γυρίσει πίσω στο πάρτι και σκεφτόμενη ψύχραιμα έκλεισε ένα δωμάτιο για να μείνει εκεί’, δήλωσε ο δικηγόρος της μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως “ανεβαίνοντας με το ασανσέρ στον τέταρτο όροφο είδε τα τρία άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν τους είχε γνωρίσει, οι οποίοι την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το πρωί ξύπνησε και είδε ότι ήταν χωρίς εσώρουχο, δεν είδε δίπλα της κανέναν και βρισκόταν σε ένα ξένο δωμάτιο”.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας, ο κ. Ζιώγας σχολίασε πως “η κοπέλα είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Ξέρει ότι έχει βιαστεί, θυμάται ότι ήταν τρία άτομα, της έρχονται σιγά σιγά στο μυαλό της”.

Βιασμός 24χρονης: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου δράστη

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή». Με αυτά τα λόγια η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει στο ThessToday.gr μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

«Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.


Το θάρρος της νεαρής 24χρονης να καταγγείλει τον βιασμό της σε μια χώρα που συνήθως μετατρέπει το θύμα σε θύτη άγγιξε ακόμη και τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της.

Ευρήματα στο δωμάτιο ενός εκ των φερόμενων δραστών

Όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης– δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα –που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες έκανε το λάθος να της τηλεφωνήσει, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του.

Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία. Στον εισαγγελέα όπου παρουσιάστηκε, ο ίδιος ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρέθηκε με την κοπέλα με τη συναίνεσή της. Μετά την απολογία του με κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα