Θεσσαλονίκη: Έκκληση για βοήθεια για 18χρονο που κινδυνεύει να μείνει παράλυτος

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για βοήθεια για 18χρονο που κινδυνεύει να μείνει παράλυτος
Ο 18χρονος Γιάννης Ιβάνοφ Facebook@Jani Ivanov

Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, 18χρονος που τραυματίστηκε ενώ έκανε μπάνιο σε παραλία της Πιερίας. Αγώνας να συγκεντρωθούν χρήματα.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 18χρονος Γιάννης Ιβάνοφ (Jani Ivanov) με καταγωγή από το Νεγκότινο της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει παράλυτος από τον λαιμό και κάτω, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά, κολυμπώντας και παίζοντας στη θάλασσα με την παρέα του, σε παραλία της Πιερίας στις 16 Ιουλίου.

Δυστυχώς ο σοβαρότατος τραυματισμός του, πέρα από τον φόβο της παράλυσης, επέφερε στην οικογένεια του ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα, καθώς ο νεαρός δεν διέθετε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται από το νοσοκομείο αναγκαστικά ως ανασφάλιστος και να καλείται να πληρώσει τα υπέρογκα νοσήλια που φτάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ και με τον λογαριασμό να συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Όπως λέει στο GRTimes η θεία του 18χρονου, Ελίζα Κωστελίδου, ο 18χρονος είχε πάει για ένα σαββατοκύριακο στην Πιερία με την παρέα του και τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και συγκεκριμένα στον σπόνδυλο Α6 και στον νωτιαίο μυελό, μετά από βουτιά σε ρηχά νερά. Με το χτύπημα ήδη παρέλυσε άμεσα από τον λαιμό και κάτω και η παρέα του τον έβγαλε από τη θάλασσα και κάλεσε σε βοήθεια.

Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης και από εκεί άμεσα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου την Κυριακή (17/07) και την Πέμπτη (21/07) υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες επεμβάσεις, παραμένοντας από τότε σε καταστολή και σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. Οι επεμβάσεις ήταν επιτυχείς, ωστόσο οι γιατροί ακόμη δεν μπορούν να εκτιμήσουν κατά πόσο θα είναι σε θέση να επανέλθει έστω μερικώς η δυνατότητα να κινεί το σώμα του ή ακόμα και να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Δυστυχώς, όπως εξηγεί και η θεία του, ο Γιάννης ως κάτοικος εξωτερικού και επειδή ήρθε μόλις για ένα Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, δεν σκέφτηκε να βγάλει Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας, με αποτέλεσμα την υποχρεωτική κάλυψη των εξόδων νοσηλείας από την οικογένεια του, με τα ποσά να είναι υπέρογκα και τους δύο γονείς που εργάζονται σε εργοστάσιο στη χώρα τους, να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για κάθε μέρα παραμονής στη ΜΕΘ, η χρέωση είναι 418 ευρώ, ενώ χωρίς να υπολογιστούν τα δύο σοβαρά χειρουργεία, το κόστος που καλείται να πληρώσει η οικογένεια σήμερα, ανέρχεται στα 5.500 ευρώ και αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Την ίδια στιγμή λόγω της κατάστασης του, δεν μπορεί να μετακινηθεί σε νοσοκομείο της Βόρειας Μακεδονίας όπου είναι κανονικά ασφαλισμένος.

Αγώνας να συγκεντρωθούν χρήματα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

Η οικογένεια του Γιάννη, ο οποίος έχει συγγενείς στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και φίλοι και γνωστοί που ενημερώθηκαν για το τραγικό περιστατικό, ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή έναν αγώνα συγκέντρωσης χρημάτων, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά όλη αυτή η μαραθώνια διαδικασία για την ανάρρωση του, καθώς εκτός από τη νοσηλεία, μετά από κάποιο διάστημα θα χρειαστεί οπωσδήποτε και κέντρο αποκατάστασης, σε μια μάχη που θα κρατήσει χρόνια.

Για τον σκοπό αυτό πολλά καταστήματα σε Γιαννιτσά και Έδεσσα, έχουν τοποθετήσει κουμπαράδες, ενώ η ξαδέλφη του 18χρονου Αικατερίνη Σέραλη, έχει ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα.

Η κ. Κωστελίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη συγκέντρωση χρημάτων, καθώς και όσους πολίτες ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα, συνεισφέροντας με ότι δυνατότητες έχει ο καθένας. Όπως λέει, η συμμετοχή του κόσμου μέχρι σήμερα είναι αρκετά καλή, ωστόσο τα χρήματα που απαιτούνται σήμερα και στο μέλλον για την κάλυψη της φροντίδας του Γιάννη, είναι σημαντικά περισσότερα.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να απευθυνθεί στις επιχειρήσεις παρακάτω ή να συνδράμει στον λογαριασμό της τράπεζας Eurobank με αριθμό GR1702603220000100101118120 . Δικαιούχος: Αικατερίνη Σέραλη . Ως αιτιολογία κρίνεται απαραίτητο να προσθέσετε: “ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ JANI IVANOV (ΓΙΑΝΝΗ ΙΒΑΝΟΦ) “.

Κουμπαράδες θα βρείτε στα παρακατω σημεία-καταστήματα:

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

1. “Μίνι Μάρκετ” Maria Liaki οδός Καπετάν Βάρδα

2. “Το Παλιό Περίπτερο” Σιδεράδη Ελένη, οδός Δημάρχου Στάμκου.

3. “Pato Negro” Giannis Liakis

4. “Nutri Healthy Balance” Διαιτολογικό Ινστιτούτο Aggelika Kelesidou

5. “Πρατήριο Υγρών Καυσίμων” Στόλης Ιωάννης Giannis Stolis

6. “Pineapple Accessories ” Giota Papadopoulou οδός Τ. Γεωργούλη 23

7. “Euro Market” Alexandra Papadopoulou οδός Δ&Μ Παπαδοπούλου 13)

8. “Έκπληξη” είδη δώρων Anna Baxevani οδός Δ. Στάμκου 8

9. “Image by Ragios” Κομμωτήριο Eirini Ragiou Christos Ragios

10. “Τσομπάνης Delicatesssen” Tsompanis Therapis

11. “Συνεργείο Αυτοκινήτων Δήμος Γιαννακίδης” Παλαίφυτο Πέλλας Dimos Giannakidis

12. Admiral Γιαννιτσά, Πλατεία Γκόνου Γιώτα

ΕΔΕΣΣΑ

1. “Η μικρή αγορά”, Σόλωνος 3

2. “Πρατήριο Υγρών Καυσίμων -EKO” Ριζάρι Πέλλας

3. ” Coffee Time” Ριζάρι Πέλλας

4. “The jam” Εναλλακτικό Καφενείο, Δημητρίου Ριζου 4, Έδεσσα

5. Μπουγάτσα Δήμητρα, Πεζόδρομος Έδεσσας

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα