Θεσσαλονίκη και Πάτρα: Διαμαρτυρία εμπόρων - Ανεβασμένα ρολά, μαύρες σημαίες και κηδειόχαρτα

Θεσσαλονίκη και Πάτρα: Διαμαρτυρία εμπόρων - Ανεβασμένα ρολά, μαύρες σημαίες και κηδειόχαρτα
Διαμαρτυρία εμπόρων, 5 Απριλίου 2021 OPEN

Οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα σηκώνουν τα ρολά, χωρίς να πραγματοποιούν ωστόσο καμία πώληση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλειστό λιανεμπόριο.

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχωρούν οι καταστηματάρχες του Εμπορικού Συλλόγου Αμπελοκήπων - Μενεμένης από σήμερα (5/4) και για όλη την εβδομάδα. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, μετά την αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, δε θα μείνουν αδρανείς.

Έτσι, οι καταστηματάρχες σηκώνουν τα ρολά, χωρίς να πραγματοποιούν ωστόσο καμία πώληση, όπως επιβάλλει η σχετική απόφαση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός πρωτοφανούς ανισόρροπου εμπαιγμού από την κυβέρνηση. Τα αισιόδοξα μηνύματα του προηγούμενου διαστήματος περί αλλαγής του μείγματος των περιοριστικών μέτρων, που επισφραγίστηκαν από τις επίσημες ανακοινώσεις περί ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 31/3 , έδωσαν την θέση τους σε επίσημη αναστολή της εφαρμογής του μέτρου σε Θεσσαλονίκη , Κοζάνη και Αχαΐα δύο μέρες μετά και ενώ όλοι οι επαγγελματίες προετοίμαζαν πυρετωδώς τις επιχειρήσεις τους.

Η προχειρότητα των παραπάνω αποφάσεων ,σε συνδυασμό με την μη επαρκώς τεκμηριωμένη προς εμάς απόφαση για την αναστολή του ανοίγματός των επιχειρήσεων της πόλης μας, δεν μπορεί να μας αφήσει αδρανείς.

Ο Σύλλογός μας, αναλογιζόμενος πλήρως την ευθύνη προς τα μέλη του , τους επαγγελματίες της περιοχής και του πολίτες του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, αποφάσισε να προχωρήσει σε κίνηση διαμαρτυρίας με το συμβολικό ανέβασμα των ρολών και την παραμονή των επαγγελματιών του λιανεμπορίου εντός του καταστήματος για όλη την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Δευτέρα στις 5/4 .

Για το παραπάνω διάστημα, κανένας επαγγελματίας δεν θα εκτελέσει κανενός είδους πώληση ή οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.
Η παραμονή των επαγγελματιών στα καταστήματα γίνεται συμβολικά, με σκοπό να επικοινωνήσουμε το μήνυμα ότι η αγορά μπορεί να λειτουργήσει με τα σωστά μέτρα και χωρίς να επηρεάσει την υγειονομική εικόνα της πόλης.

Ελπίζουμε στην άμεση και σωστή αντίδραση της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των επιχειρήσεων της πόλης μας.

Ζητάμε την στήριξη όλων για την ανατροπή της παράλογης απόφασης!"


Διαμαρτυρίες από τους εμπόρους της Πάτρας

Στο ίδιο κλίμα διαμαρτυρίας, οι έμποροι στην Πάτρα, κατέληξαν στην απόφαση να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό, να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές, χωρίς όμως να εξυπηρετούν κόσμο. Παράλληλα θα αναρτήσουν το αφισάκι-κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και θα τοποθετήσουν μαύρες σημαίες, σύμφωνα με το thebest.gr.

Παρά τις διαβεβαιώσεις Πέτσα οτι θα γινόταν προσπάθεια να ανοίξουν με click away τα καταστήματα στην Αχαΐα ή έστω να επιδοτηθούν αφού θα παρέμεναν κλειστά, δεν άλλαξε τίποτα στην αποφαση της κυβέρνησης.

Αντιθέτως το χθεσινό μήνυμα ήταν ιδιαίτερως αυστηρό και με αιχμές προς τους περιφερειάρχης που ζήτησαν επιδότηση 5.000 ευρώ για κάθε εμπορικό κατάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιανεμπόριο, Θεσσαλονίκη, Lockdown
SHARE:

24Media Network