Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν φυλακισμένους και εκβίαζαν πέντε μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν φυλακισμένους και εκβίαζαν πέντε μετανάστες
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Πεντέ νεαρούς από το Πακιστάν και Αφγανιστάν βρήκαν φυλακισμένους σε αποθήκη οι αστυνομικοί. Αφγανοί που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα, τους εκβίαζαν νγια να τους αφήσουν ελεύθερους.

Φυλακισμένους σε αγροτική αποθήκη έξω από τη Θεσσαλονίκη κρατούσαν πέντε αλλοδαπούς άτομα που φέρονται ως μέλη κυκλώματος, εκβιάζοντάς τους με την αξίωση της καταβολής χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 1.000 έως 3.000 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

 Ύστερα από καταγγελία, πιθανότατα αλλοδαπού που κατάφερε να αποδράσει, αστυνομικοί εντόπισαν την αποθήκη κοντά στον οικισμό Προφήτης, και συνελήφθησαν πέντε άνδρες από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο δίκτυο, το οποίο διευκόλυνε, με το αζημίωτο, την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα.

 Κατά την έφοδο της αστυνομίας στην αποθήκη-φυλακή, εντοπίστηκαν πέντε νεαροί άνδρες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που, κατά δήλωσή τους, παρέμεναν στο σημείο επί δύο εβδομάδες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των συλληφθέντων είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα