Θεσσαλονίκη: “Πεδίο μάχης” η Ολυμπιάδος – Τουλάχιστον 16 προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: “Πεδίο μάχης” η Ολυμπιάδος – Τουλάχιστον 16 προσαγωγές
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Επεισόδια μεγάλης έντασης ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. "Βροχή" από μολότοφ και χημικά έξω από το τουρκικό προξενείο. Τουλάχιστον 16 προσαγωγές.

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το thestival, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις στο τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Τα άτομα πέταξαν δεκάδες μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους και με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Σε προσαγωγές τουλάχιστον 16 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, μετά την ένταση, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.500 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα