Κορονοϊός: Χάθηκε κάθε έλεγχος στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Χάθηκε κάθε έλεγχος στη Θεσσαλονίκη
Κόσμος περπατά στην παραλία της Θεσσαλονίκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε πολύ δύσκολη η Θεσσαλονίκη αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 872 νέες μολύνσεις. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός "χτυπάει" ανελέητα τους ανεμβολίαστους, με τις ΜΕΘ να είναι στα όριά τους.

Παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες αν ισχυριστούμε ότι η πανδημία χτυπά πλέον, στη σοβαρή νόσηση τουλάχιστον, τους ανεμβολίαστους.

Σε ο,τι αφορά όμως τη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι τόσο απόλυτη, ειδικά αν μιλάμε για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, που καθιστά πλέον απαραίτητη τη συνέχιση της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού για να αντιστραφεί, αν αντιστρέφεται στο σημείο που είμαστε, η κατάσταση.

Ας δούμε συνοπτικά τους αριθμούς της 3ης και της 4ης ΥΠΕ στις οποίες υπάγεται η περιοχή της Θεσσαλονίκης και η ευρύτερη περιοχή.

Στην 3η ΥΠΕ οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες είναι 444 εκ των οποίων οι 355 (το 80% δηλαδή) είναι ανεμβολίαστοι.

Νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες αλλά με μάσκα οξυγόνου είναι 25 ασθενείς εκ των οποίων οι 22 είναι ανεμβολίαστοι (δηλαδή το 88%).

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, νοσηλεύονται 73 εκ των οποίων οι 70 είναι ανεμβολίαστοι (σχεδόν 96%).

Ιδια είναι η εικόνα και στην 4η ΥΠΕ.

Στις απλές κλίνες οι νοσηλευόμενοι είναι 342 εκ των οποίων 251 είναι ανεμβολίαστοι, το 73,4%.

Σε απλές κλίνες αλλά με μάσκα οξυγόνου νοσηλεύονται 47 άτομα εκ των οποίων οι 41 είναι ανεμβολίαστοι (87,2%).

Στις ΜΕΘ, τέλος, οι 54 από τους 58 νοσηλευόμενους, το 93, 1% είναι ανεμβολίαστοι.

Κάπως έτσι η Θεσσαλονίκη έχει βυθιστεί στο έλεος της πανδημίας. Σήμερα Σάββατο εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν 872 κρούσματα από τα συνολικά 4696 που εντοπίστηκαν στο σύνολο της επικράτειας.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της περιοχής πιέζονται αφόρητα για δεύτερο συνεχές φθινόπωρο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αντοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τέλος, ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, στις 30 Οκτωβρίου του 2020, είχαν καταγραφεί 1690 κρούσματα και οι 5 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ήταν μόλις 128 ενώ σήμερα είναι οι τριπλάσιοι, 404!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα