Θεσσαλονίκη: Τελευταία αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για το 2017

Μεταφορά με ελικόπτερο ενός από τους πυροσβέστες που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από το γήπεδο του Συνοικισμού Κορίνθου στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.  
Είναι ο ένας από τους τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους, κοντά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. 
(EUROKINISSI)
Μεταφορά με ελικόπτερο ενός από τους πυροσβέστες που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από το γήπεδο του Συνοικισμού Κορίνθου στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017. Είναι ο ένας από τους τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους, κοντά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, δεν είναι ακόμη γνωστό τι θα συμβεί το ερχόμενο έτος

Σε νέα, δεύτερη για σήμερα και τελευταία για φέτος, αεροδιακομιδή ενός 6χρονου κοριτσιού, προχώρησε το ΕΚΑΒ με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, από το Κιλκίς, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

Η αεροδιακομιδή έγινε το απόγευμα της Κυριακής και όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, το 6χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, από πτώση που είχε κάνοντας πατίνια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ματσικούδη σημείωσε ότι η αεροδιακομιδή αυτή του 6χρονου κοριτσιού είναι η τελευταία για το τρέχον έτος, αφού σήμερα εξέπνευσε η συμφωνία που είχε γίνει με τα εμπλεκόμενα μέρη και αφορούσε το διάστημα από 1/5/2017 έως το τελευταίο τριήμερο του Οκτωβρίου και μόνο κατά τις ημέρες από Παρασκευή έως Σάββατο.

Μεταξύ άλλων, η ίδια σημείωσε ότι ακόμη κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι για το 2018 και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί το πρόγραμμα αεροδιακομιδής, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, "εάν δεν μπορούμε να έχουμε το ελικόπτερο κάθε ημέρα και για όλη τη διάρκεια του έτους, τουλάχιστον το 2018 ας ισχύσει η συμφωνία που καταφέραμε για το 2017".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αεροδιακομιδή 72χρονου Κύπριου, από το Άγιο Όρος στο ΑΧΕΠΑ

SHARE: