Τρένα: Επανεκκινούν τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία των Τεμπών – Ποια βρίσκονται στον “αέρα”

Τρένα: Επανεκκινούν τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία των Τεμπών – Ποια βρίσκονται στον “αέρα”
Σιδηροδρομικό δίκτυο Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ένα και πλέον μήνα μετά την τραγωδία των Τεμπών, το τρένο θα κάνει ξανά τη Δευτέρα (03/04) τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Γραπτές εγγυήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι για άλλα τμήματα του σιδηροδρόμου.

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, εντάσσονται επιπλέον δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο με βάση σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train.

Ειδικότερα, από αύριο, Δευτέρα 3.4.2023 κυκλοφορούν:

Στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

  • Από Αθήνα η αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης 10:28
  • Από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης 10:08

Στη διαδρομή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα:

  • Από Αθήνα η αμαξοστοιχία 882, με ώρα αναχώρησης 08:28
  • Από Καλαμπάκα η αμαξοστοιχία 887, με ώρα αναχώρησης 16:45

Υπενθυμίζεται ότι, παραμένουν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Όπως τονίζεται η Hellenic Train με νεότερες ανακοινώσεις θα ενημερώνει για τα δρομολόγια που θα προστίθενται σταδιακά στο πρόγραμμα κυκλοφορίας.

https://www.news247.gr/download/1668/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/04/trn.pdf/504000/trn.pdf

“Πάγωμα” σχεδίων

Να σημειωθεί ότι από Δευτέρα προγραμματιζόταν να ξεκινούσε και το τμήμα του προαστιακού “Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο”.

Ωστόσο το πλάνο άλλεξε καθώς οι εργαζόμενοι, όπως ανέφεραν σε τοποθετήσεις τους δημόσια, δεν έχουν λάβει όλες αυτές τις γραπτές εγγυήσεις που έχουν ζητήσει από τον ΟΣΕ. Έτσι, όχι μόνο δεν θα ξεκινήσει το εν λόγω τμήμα του Προαστιακού, αλλά ούτε και τα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το σωματείο των μηχανοδηγών (ΠΕΠΕ – Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης), με έγγραφό της, είχε ζητήσει την παράταση της ακινησίας στα τμήματα: Θεσσαλονίκη – Φλώρινα Θεσσαλονίκη – Δράμα καθώς και Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη.

Ωστόσο, ούτε το τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο δεν λειτούργησε, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, κατά την πρώτη φάση της επανεκκίνησης, την περασμένη Τετάρτη, στις 22 Μαρτίου.

Στάσεις εργασίας στην Αττική

Στο μεταξύ, στάση εργασίας στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, από τις 11:00 έως τις 16:00 σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Τα δρομολόγια στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 12 μμ στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ με στάση εργασίας από τις 11 πμ έως τις 16:00 μμ.

“Mετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που θρηνήσαμε αθώα θύματα, είναι επιβεβλημένο έστω και τώρα να διασφαλίσουμε στο επιβατικό κοινό και στους συναδέλφους μας Ασφαλείς Δημόσιες Μαζικές Μεταφορές μέσω ανανέωσης του στόλου μας και υλοποίηση της ΕΣΣΕ”, τονίζει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε ανακοίνωσή της ζητά μονιμοποίηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και αναφέρει πως κλιμάκιο θα παρευρεθεί στις 12:00 στο υπουργείο Μεταφορών ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ .

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή της τηλεματικής καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα