Τσιάρας: Αλλαγές στα “σεξουαλικά αδικήματα” – Κακούργημα η αιμομιξία

Τσιάρας: Αλλαγές στα “σεξουαλικά αδικήματα” – Κακούργημα η αιμομιξία
Φωτογραφία Αρχείου shutterstock

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετηθούν αλλαγές για τα αδικήματα που αφορούν στη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Σε εξαγγελίες για σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφορικά με τα αδικήματα που σχετίζονται με τη γενετήσια αξιοπρέπεια προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, στο Delphi Economic Forum.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να θεσμοθετηθούν αυστηρότερες ποινές για τα λεγόμενα “σεξουαλικά εγκλήματα” μεταξύ συγγενών, δηλαδή για τη σεξουαλική βία που ασκείται εντός της οικογένειας, ενώ -κατά τον Κώστα Τσιάρα– αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση: 

-Η αναστολή της έναρξης του χρόνου παραγραφής από τον χρόνο ενηλικίωσης του θύματος, και για τα πλημμελήματα, καθώς μέχρι σήμερα ισχύει μόνο για τα κακουργήματα,

 – Η δυνατότητα αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, που σήμερα διώκεται μόνο κατ’ έγκληση,

-Η επαναφορά του κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της «αιμομιξίας», το οποίο υποβιβάστηκε σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η /7/2019.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα