Τσικνοπέμπτη: Σαφάρι της τροχαίας – Δεκάδες οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Τσικνοπέμπτη: Σαφάρι της τροχαίας – Δεκάδες οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ
φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μόνο την ημέρα της Τσικνοπέμπτη υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοτέστ μόνο στην Αττική 652 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 85 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε χθες (τσικνοπέμπτη), η διεύθυνση τροχαίας Αττικής σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, διαπιστώθηκε ότι 85 άτομα οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η συγκεκριμένη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και κοντά σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοτέστ 652 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 85 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Αναλυτικά, η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν:

-Σε 10 οδηγούς, άνω των 0,60 ml/lt (πλημμέλημα).

-Σε 16 άνω των 0,40 ml/lt.

-Σε 53 άνω των 0,25 ml/lt.

-Σε 6 οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσικλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml/lt.

Κατά την διάρκεια της ίδιας δράσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 585 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 44 επιφέρουν και πρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα:

-Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 16

-Υπερβολική ταχύτητα: 36

-Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 15

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 21

-Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 497

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 41 οχήματα και αφαιρέθηκαν 107 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες ικανότητας οδήγησης και 5 άδειες κυκλοφορίας.

Όπως επισημαίνει η διεύθυνση τροχαίας Αττικής παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε όλη την Αττική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα