Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: "Τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε τους 20.000 θανάτους"

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης υποστήριξε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι θάνατοι από κορονοϊό μπορεί να ξεπεράσουν τους 20.000. Τι είπε για τη μετάλλαξη "Όμικρον".

Μια "μαύρη" πρόβλεψη για τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (27/11), υποστήριξε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 20.000.

"Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορεί και τρεις, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε με αυτό τον αριθμό νεκρών. Ελπίζω να μη δούμε πολλές φορές να ξεπερνάμε τους 100. Οι μέσοι όροι είναι γύρω στο 75-80 που σημαίνει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα να φτάσουμε, ίσως και να υπερβούμε, τους 20.000 νεκρούς", δήλωσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι όσο μικρότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, ειδικά στους πολίτες άνω των 60 ετών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η νοσηρότητα στην κοινότητα.

ADVERTISING

Ο καθηγητής παρουσίασε, μάλιστα, στοιχεία ανά περιοχή, τονίζοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία, που έχει ποσοστό εμβολιασμών 66% στους άνω των 60, στις 20 Νοεμβρίου κατέγραφε 1.800 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με τους 600 που έχει η Κρήτη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζανάκη, η Αθήνα έχει χαμηλό αριθμό θανάτων, λόγω της μεγάλης εμβολιαστικής κάλυψης στις μεγάλες ηλικίες.

Τέλος, σχετικά με τη νέα "μετάλλαξη Όμικρον", ο καθηγητής υποστήριξε ότι είναι μια εξέλιξη που πρέπει να ανησυχεί τους ειδικούς, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο τον πανικό που έχει προκύψει στον απλό κόσμο, στις αγορές και στις οικονομίες.

"Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβει, αλλά πρέπει να απασχολεί τις υγειονομικές αρχές και τις κυβερνήσεις που πρέπει να πάρουν μέτρα κυρίως στα αεροδρόμια ώστε να εξετάζεται ο καθένας που μπαίνει από αυτές τις χώρες έτσι ώστε αν όντως αυτή η μετάλλαξη είναι ιδιαίτερη. Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο νοσογόνος και πιο θανατηφόρα και αν καλύπτεται με τα εμβόλια. Μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα, μπορεί να είναι πιο ήπια. Ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με το στέλεχος Δέλτα που αλωνίζει στην Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κρούσματα, Εμβόλιο κορονοϊού, Μετάλλαξη Όμικρον, Χριστούγεννα
SHARE:

24Media Network