Βαλυράκης: Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τον θάνατό του – Αυτοψία του λιμενικού

Βαλυράκης: Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τον θάνατό του – Αυτοψία του λιμενικού
Σήφης Βαλυράκης Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη. Αυτοψία από πραγματογνώμονες

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Λιμενικού στην Ερέτρια για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος σε ηλικία 77 ετών έχασε την ζωή του με φρικτό τρόπο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ερέτριας και της νησίδας Αγίας Τριάδας.

Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, ο Σήφης Βαλυράκης αποχώρησε από την εξοχική του κατοικία στην Ερέτρια με το μικρό φουσκωτό του σκάφος για να πάει για ψάρεμα στην νησίδα της Αγίας Τριάδας. Η ώρα περνούσε χωρίς να επιστρέφει και καθώς ανησυχούσε η σύζυγός του, ενημέρωσε τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές και ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Πρώτα εντοπίστηκε προσαραγμένο το σκάφος του στην νησίδα και αργότερα η σορός του.

Το θύμα όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, έφερε θανατηφόρες κακώσεις στο λαιμό και το κεφάλι οι οποίες προήλθαν από κάποιο όργανο, το οποίο θα μπορούσε να είναι και η προπέλα σκάφους. Η πτώση του στο νερό όπου τελικώς επήλθε ο θάνατος, δεν οφείλεται σε κάποιο αιφνίδιο πρόβλημα υγείας ενώ υπέστη και τραυματισμό σε δύο δάκτυλα του χεριού του.

Από εκείνη την στιγμή και μετά έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη τις επίμαχες ώρες.

Την επόμενη ημέρα, ένας αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της περιοχής, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη λιμενική Αρχή και κατέθεσε ότι εκείνο το απόγευμα περπατούσε στην ακτή της Ερέτρια και στα 500 μέτρα μπόρεσε να διακρίνει μία ένταση που είχε προκληθεί μεταξύ ενός φουσκωτού και ενός αλιευτικού σκάφους λευκού χρώματος μήκους ίσως έως 7 μέτρα.

Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζε βεβαίως ποιος ήταν στο φουσκωτό λόγω του ήρεμου καιρού όμως, μπόρεσε ακόμα και να ακούσει τις φωνές και τα λόγια που αντάλλασσαν οι δύο πλευρές όπως ο ίδιος υποστήριξε. Λόγω της απόστασης όμως δεν μπορούσε να δει διακριτικά και όνομα του σκάφους. Ξαφνικά, είδε το αλιευτικό να κάνει δύο κύκλους γύρω από το μικρό φουσκωτό, να προκαλεί κυματισμό και να αποχωρεί, δεν μπόρεσε όμως να δει την πτώση του Σήφη Βαλυράκη στο νερό και την κατάληξη που είχαν τα γεγονότα.

Μάλιστα, στελέχη του λιμενικού πραγματοποίησαν αυτοψία με τον συγκεκριμένο μάρτυρα, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του Star.

Επιπλέον οι λιμενικοί έλαβαν καταθέσεις από ψαράδες της περιοχής, ενώ εξετάζουν επίσης τυο ενδεχόμενο το καΐκι που φέρεται να εμπλέκεται στο επεισόδιο να προέρχεται από άλλη περιοχή.

Στην πορεία προέκυψαν και τρεις γυναίκες οι οποίες είχαν πάει για περίπατο εκείνο το απόγευμα στο βουνό πάνω από την Ερέτρια, έχοντας μία οπτική στην περιοχή σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ. Καθώς βιντεοσκοπούσαν με το κινητό τους την περιοχή, διέκριναν ένα μικρό σκάφος να κάνει κύκλους ανεξέλεγκτα και στην μέση να εξέχει από το νερό κάτι σαν καμπούρα, όπως υπέθεσαν αργότερα στην κατάθεσή τους ίσως από κάποια φώκια ή κάτι τέτοιο.

Οι Αρχές υποθέτουν από την κατάθεσή τους ότι έβλεπαν όχι όσα προηγήθηκαν αλλά αυτά που ακολούθησαν, δηλαδή την κίνηση του ανεξέλεγκτου πια σκάφους του Σήφη Βαλυράκη και την σορό του στο νερό που λόγω του ότι φορούσε φόρμα δύτη όχι όμως βαρίδια, τον κράτησε στην επιφάνεια. Το υλικό από το κινητό τους επειδή είναι θολό έχει αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που βοηθούν στις έρευνες για περαιτέρω ανάλυση.

Επίσης για ανάλυση έχει αποσταλεί το υλικό από τις κάμερες του λιμανιού για να διαπιστωθεί από την ανάλυσή του, την επίμαχη ημέρα και τις επίμαχες ώρες, ποιος μπήκε και ποιος βγήκε από την μπούκα του λιμανιού.

Η περιοχή έχει περίπου 30 αλιείς που εξετάζονται όλοι αν ξέρουν κάτι ή κάποιον που να βγήκε εκείνο το απόγευμα για ψάρεμα με αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα, ενώ ανάμεσά τους είναι και τρεις αλιείς που τα αλιευτικά τους σκάφη ταιριάζουν στην περιγραφή που έδωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, όλοι τους ηλικιωμένοι και όλοι τους με αποδείξεις δεν βγήκαν εκείνη την ημέρα για ψάρεμα. Η έρευνα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και σε διπλανές περιοχές μόλις αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής τυχόν ντόπιων αλιέων.

Από την προπέλα του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη έχουν ληφθεί δείγματα μήπως τυχόν εντοπιστεί το γενετικό του υλικό και έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση, ενώ το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε πραγματογνωμοσύνη από τον πραγματογνώμονα που όρισε το Λιμενικό και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας στο φουσκωτό σκάφος του θύματος, ώστε να διαπιστωθεί πρωτίστως αν τα τραύματά του υπάρχει πιθανότητα ή όχι να προέρχονται από την προπέλα του δικού του σκάφους ή να προσδιοριστεί ο τύπος της προπέλας και κατ’ επέκταση του σκάφους που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αυτού του είδους τα αποτελέσματα.

Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα